Λίγο κρασί, πολλά οφέλη!

Το κόκκινο κρασί είναι ένα φυσικό ελιξήριο νεότητας και ένας υπέροχος τρόπος να απαλλαγείς από το φούσκωμα που σου προκάλεσε το junk food!

“Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την ημέρα φέρεται να περιχαρακώνει την υγεία μας, προστατεύοντάς τη από πολλές σύγχρονες ασθένειες” μας εξηγεί ο διαιτολόγος διατροφολόγος Νικόλαος Κριαράς.

Συγκεκριμένα το κόκκινο κρασί με μέτρο θα σου προσφέρει τις παρακάτω… “υπηρεσίες”:

– Είναι πρώτης τάξεως χωνευτικό: Σύμφωνα με μια σειρά από επιστημονικές έρευνες το κόκκινο κρασί θα σε βοηθήσει να ανακουφιστείς μετά από ένα γεύμα όπου το παράκανες! Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί αναιρεί το φούσκωμα από Junk Food και τηγανιτά που μπορεί να είναι βαριά για το στομάχι.

– Παγώνει τα σημάδια του χρόνου. Όπως και τα φρούτα και τα λαχανικά, έτσι και το κόκκινο κρασί είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών. Και τα αντιοξειδωτικά έχουν την ιδιότητα να καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που καταπονούν και “γερνούν” τον οργανισμό. Είναι άραγε τυχαίο που οι Γαλλίδες έχουν πάντα σφριγηλό και νεανικό δέρμα;

– Φυσικό ηρεμιστικό: Δεν είναι τυχαίο που όταν επιστρέφεις το βράδυ από μια κοπιαστική ημέρα στη δουλειά, αισθάνεσαι πως ένα ποτήρι κρασί θα σε χαλαρώσει. Θα σε ηρεμήσει και θα βοηθήσει να διώξεις στρες και άγχος. Η με μέτρο κατανάλωση θα σε βοηθήσει λοιπόν να κοιμηθείς σαν πουλάκι!

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο