Μάθε για το πηκτικό Guar Gum

To Guar Gum (κόμμι Γκουάρ) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του “φασολιού” του φυτού Cyamopsis Tetragonoloba, το οποίο ευδοκιμεί κατά κύριο λόγο στην Ινδία.
Όπως και το Xanthan Guam, έτσι και το Guar Gum χρησιμοποιείται  για την ομογενοποίηση των συστατικών και για την αύξηση της “πυκνότητας”.

Το κόμμι γκουάρ είναι ένα προϊόν σε μορφή λευκής σκόνης, άοσμο και άγευστο, που προέρχεται κατόπιν επεξεργασίας του φυτού Cyamopsis tetragonolobus (L.) Taub.

Το κόμμι γκουάρ έχει την ιδιότητα απορρόφησης νερού στο φαγητό και χρησιμοποιείται στην μαγειρική και ζαχαροπλαστική ως πηκτικό μέσο, δηλαδή δίνει συνοχή, ομογενοποιεί και σταθεροποιεί τα υλικά των συνταγών.

Συμπεριφέρεται όπως το κόρν φλάουρ αλλά έχει μεγαλύτερη ιδιότητα απορρόφησης υγρών, διαλύεται και σε κρύο και σε ζεστό υγρό και αναμειγνύεται εύκολα με όλα τα υλικά της συνταγής.    

Το κόμμι γκουάρ βρίσκει χρήσεις στην παρασκευή των παγωτών και των αρτοπαρασκευασμάτων για να “δέσει” το μείγμα τους και να ωραιοποιήσει την υφή τους.   

To Guar Gum (κόμμι Γκουάρ) προέρχεται από την επεξεργασία των σπόρων του “φασολιού” του φυτού Cyamopsis Tetragonoloba, το οποίο ευδοκιμεί κατά κύριο λόγο στην Ινδία.

Όπως και το Xanthan Guam, έτσι και το Guar Gum χρησιμοποιείται και στα καλλυντικά για την ομογενοποίηση των συστατικών τους και για την αύξηση της “πυκνότητας” τους.

Πως χρησιμοποιούμε το κόμμι γκουάρ

Το κόμμι γκουάρ χρησιμοποιείται σε συνταγές για να τους προσδώσει πυκνότητα και συνοχή. Διαλύστε την ποσότητα που ζητά η συνταγή σας σε νερό και ρίξτε το σε σούπες, σάλτσες, dressings, πουτίγκες, παγωτά, κρέμες, γλάσσο ζαχαροπλαστικής, σιρόπια. 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο