Οι άντρες τρώνε παραπάνω όταν συνοδεύονται από γυναίκες

Μια νέα μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες τρώνε περισσότερο φαγητό όταν γευματίζουν με γυναίκες.

Οι ερευνητές πιθανολογούν ότι πρόκειται για μια συμπεριφορά εντυπωσιασμού.
Ο επικεφαλής της μελέτης και ερευνητής του πανεπιστημίου Cornell τονίζει ότι οι άνδρες έχουν την τάση να τρώνε υπερβολικά ως μέσο επίδειξης. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα εμφανές στους διαγωνισμούς φαγητού όπου συμμετέχουν κατά κύριο λόγο άνδρες.
Για τους σκοπούς της μελέτης οι ερευνητές παρατήρησαν 105 ενήλικες, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, να παίρνουν το μεσημεριανό τους σε ένα ιταλικό εστιατόρια με μπουφέ. Οι πελάτες του εστιατορίου είχαν τη δυνατότητα να καταναλώσουν απεριόριστες ποσότητες από τον μπουφέ.
Βρέθηκε ότι οι άνδρες που γευμάτιζαν τουλάχιστον με μία γυναίκα έτρωγαν 93% περισσότερη πίτσα και 86% περισσότερη σαλάτα από αυτούς που γευμάτιζαν μόνο με άνδρες. Αντιθέτως, οι γυναίκες έτρωγαν την ίδια ποσότητα φαγητού είτε γευμάτιζαν με άνδρες, είτε με γυναίκες.
Μπορεί η υπερκατανάλωση φαγητού και η λαιμαργία να θεωρούνται περισσότερο μη ελκυστικά στοιχεία , αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, η εξελικτική διαδικασία μάλλον έχει προγραμματίσει τους άνδρες, έτσι ώστε να υιοθετούν αυτή τη συμπεριφορά για να προσελκύσουν το άλλο φύλο.
Όπως είναι αναμενόμενο, βέβαια, η συστηματική υπερκατανάλωση τροφής θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους σε βαθμό που ο άνδρας δε θα είναι πλέον ελκυστικός. Το παράδοξο όμως είναι ότι οι άνδρες που τρώνε υπερβολικά όταν θέλουν να εντυπωσιάσουν μια γυναίκα έχουν σκοπό να τονίσουν την καλή φυσική τους κατάσταση μέσω της υπερβολής στη διατροφή. Πρόκειται για μια επικίνδυνη συμπεριφορά που δείχνει στο άλλο φύλο πόσο σκληρός και δυνατός μπορεί να είναι ένας άνδρας όταν έρθει αντιμέτωπος με προκλήσεις.
Βρέθηκε επίσης, ότι όταν οι γυναίκες γευμάτιζαν με άνδρες, θεωρούσαν ότι έτρωγαν περισσότερο, αν και τα αντικειμενικά ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι κάτι τέτοιο δεν ίσχυε.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι τα αποτελέσματα της μελέτης δείχνουν πόσο σημαντικό είναι τα άτομα τα χαλαρώνουν όταν γευματίζουν με το άλλο φύλο. Οι άνδρες φαίνεται να τρώνε πολύ παραπάνω και οι γυναίκες να υπερεκτιμούν αυτό που έφαγαν.
Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο