Οι τροφές που βοηθούν στον έλεγχο της όρεξης

Η παραμονή στο σπίτι και η πλήξη που συχνά συνεπάγεται, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της όρεξης και το διαρκές τσιμπολόγημα που μοιραία οδηγεί στην αύξηση βάρους.
Η όρεξη επηρεάζεται τόσο από οργανικούς παράγοντες όσο και από τον τρόπο διατροφής.

Ο εγκέφαλος έχει ένα τμήμα που ονομάζεται υποθάλαμος και είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο της αίσθησης της όρεξης και του κορεσμού.

Δείτε παρακάτω τροφές, οι οποίες θα σας κάνουν να νιώθετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα σας βοηθήσουν να ελέγξετε καλύτερα την επιθυμία σας για σνακ ή / και για μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού στο κανονικό σας γεύμα.

Μπανάνα: Εκτός από φυτικές ίνες, μια μέτρια μπανάνα προκαλεί ήπια αύξηση του σακχάρου στο αίμα και καλύπτει το 30% της ημερήσιας ανάγκης σας σε βιταμίνη Β6, η οποία βοηθά τον εγκέφαλο να παράγει σεροτονίνη. Όσο περισσότερη σεροτονίνη έχετε, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να έχετε αυξημένο στρες και άγχος, που φέρνουν επιθυμία για σνακ και γλυκά.

Μανιτάρια: Τα μανιτάρια μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση είναι 7-28 γραμμάρια. Η μεγάλη τους περιεκτικότητα σε νερό, θα σας κάνει να νιώθετε χορτασμένοι.

Βρόμη: Είναι μία από τις πιο υγιεινές τροφές και σημαντική για την καλή λειτουργία του εντέρου. Μόλις δύο μερίδες καθημερινά, μπορούν να μειώσουν την LDL χοληστερόλη πάνω από 5% σε μόλις έξι εβδομάδες. Η αιτία είναι βήτα-γλυκάνη, η οποία απορροφά την LDL, την οποία εν συνεχεία το σώμα σας αποβάλλει.

Σπαράγγια: Είναι πλούσια σε ινουλίνη, μια ειδική ίνα που βοηθά τα «καλά» βακτήρια στο πεπτικό σύστημα. Έχει επίσης μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες που βοηθούν στη μείωση της λιγούρας.

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο