Ποια φρούτα και λαχανικά πρέπει να αποθηκεύετε χωριστά στην κουζίνα σας

Φρούτα και λαχανικά είναι ο απαραίτητος σύμμαχος για τη διατήρηση και βελτίωση της υγείας ενός οργανισμού.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στον τρόπο με τον οποίο τα αποθηκεύουμε στην κουζίνα μας.
Κάποια φρούτα και λαχανικά δεν υπάρχει πρόβλημα να αποθηκεύονται μαζί στο ψυγείο ενώ για κάποια άλλα είναι σχεδόν απαγορευτικό για τη διάρκεια ζωής τους και την ποιότητά τους.
Αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένα φρούτα και λαχανικά καθώς ωριμάζουν παράγουν μια οργανική ένωση που ονομάζεται αιθυλένιο. Αυτό όμως προωθεί την αποσύνθεση άλλων, ευαίσθητων προϊόντων που είναι στο ίδιο μπολ ή στο ίδιο συρτάρι του ψυγείου.
Δείτε μερικά παραδείγματα συνδυασμών που πρέπει να αποφεύγετε…
– Μήλο με καρπούζι: Διατηρούνται στο ψυγείο, αλλά το καρπούζι αλλοιώνεται εύκολα από το αιθυλένιο.
– Μπανάνα με άλλα φρούτα και λαχανικά: Η μπανάνα δεν πρέπει να αποθηκεύεται μαζί με άλλα φρέσκα προϊόντα, αφού προωθεί τη γρήγορη ωρίμανση και αποσύνθεσή τους.
– Κρεμμύδια και πατάτες: Τα κρεμμύδια παράγουν αιθυλένιο σε μικρές ποσότητες που μπορεί να επηρεάσει την γεύση της πατάτας αν το «απορροφήσει». Γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να αποθηκεύονται ξεχωριστά.
Μερικά φρούτα παράγουν αρκετό αιθυλένιο καθώς ωριμάζουν και είναι τα εξής: το μήλο, το αχλάδι, το βερίκοκο, η μπανάνα, το ακτινίδιο, το μάνγκο, το ροδάκινο και το δαμάσκηνο. Προϊόντα ευαίσθητα στο αιθυλένιο είναι τα σπαράγγια, το μπρόκολο, τα καρότα, το μαρούλι και τα φασολάκια.
Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο