Ποπ κορν: Το σνακ που χορταίνει και δεν παχαίνει

Tο ποπ κορν, είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ. Είναι ιδανικό, γιατί είναι πιο χορταστικό από άλλα σνακ, είναι χαμηλό σε θερμίδες και εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Παρέχει επίσης μια υγιή δόση φυτικών ινών όπου βοηθάει στην πέψη αλλά και στην υγεία της καρδιάς.

Μπορεί επίσης να γίνει μέσα σε λίγα λεπτά, χωρίς ειδικό εξοπλισμό, εκτός από μια μεγάλη κατσαρόλα και μπορείτε να το αρωματίσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

Το ποπ κορν είναι ένα μη επεξεργασμένο δημητριακό ολικής αλέσεως. Στην πραγματικότητα, είναι ο συνδυασμός ενός αμυλώδους πυρήνα μέσα σε μια ινώδη εξωτερική γάστρα που κάνει το ποπ κορν να σκάει.

Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες, περιέχει σχεδόν 4 γραμμάρια ανά μερίδα 4 φλιτζανιών και περιέχει σημαντική ποσότητα πολυφαινολών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσουν στην πέψη.

Ποπ κορν: Το απόλυτο σνακ που χορταίνει και δεν παχαίνει

Επιπλέον, «το ποπ κορν είναι ένα χορταστικό σνακ λόγω του όγκου που καταλαμβάνει στο στομάχι σας, κάτι που μας κρατά μακριά από το υπερβολικό τσιμπολόγημα», δήλωσε  στο CNN, ο διαιτολόγος – διατροφολόγος Julien Chamoun του RD Nutrition Counseling στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το ποπ κορν έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο χορταστικό από τα πατατάκια, που σημαίνει ότι θα αισθάνεστε πιο χορτάτοι αφού το φάτε.

Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι «αν και το ποπ κορν είναι ένα εξαιρετικό υγιεινό σνακ, όταν προστίθεται λάδι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, μπορεί να διπλασιάσει τις θερμίδες και το λίπος», είπε ο Chamoun. Συνιστά το popper αέρα ως την καλύτερη μέθοδο για να περιορίσετε την ποσότητα του λαδιού που προστίθεται κατά το μαγείρεμα, αλλά αν δεν θέλετε να ξεπηδήσει για ένα, μπορείτε ακόμα να φτιάξετε ποπ κορν με πολύ λίγο λάδι ανά μερίδα στην εστία.

Η επικάλυψη βουτύρου προσθέτει έξτρα 102 θερμίδες, 12 γραμμάρια λίπους, 7 γραμμάρια κορεσμένου λίπους και 91 χιλιοστόγραμμα νατρίου.

“Το ποπκόρν ίσως είναι το τέλειο σνακ. Είναι το μόνο που περιέχει 100% ανεπεξέργαστα πλήρη δημητριακά, λέει ο ο καθηγητής Τζόε Βίνσον από το πανεπιστήμιο της Πενσιλβανία. Όλα τα άλλα είναι επεξεργασμένα και διαλυμένα με άλλα συστατικά.

Ακόμα και στα λεγόμενα ”πλήρη δημητριακά”, αυτό ισχύει μόνο για το 51% του βάρους τους. Ενώ στο ποπκόρν μία μερίδα καλύπτει πάνω από το 70% της ημερήσιας κατανάλωσης πλήρων δημητριακών.

Ο μέσος άνθρωπος τρώει μόνο τη μισή αναγκαία ποσότητα πλήρων δημητριακών μέσα στη μέρα και έτσι το ποπκόρν μπορεί να συμπληρώσει την ποσότητα που λείπει και μάλιστα με πολύ ευχάριστο τρόπο», δήλωσε ο Βίνσον.

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο