Πώς να μετατρέψεις το fast food σε υγιεινό γεύμα

Μερικές απλές συμβουλές για να απολαμβάνετε τα “αμαρτωλά” φαγητά χωρίς τύψεις και ενοχές.

Όλοι μας αγαπάμε το fast food, είτε μετά από ξενύχτι, είτε στο διάλειμμα της δουλειάς, είτε σε συγκεντρώσεις σε σπίτια φίλων, είτε σε κάθε άλλη στιγμή της ζωής μας.

Το κακό είναι πως όσο το αγαπάμε εμείς, άλλο τόσο αυτό δεν αγαπά το σώμα μας.

Παρακάτω ακολουθούν μερικά γρήγορα και εύκολα tips που θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το fast food των ονείρων σας χωρίς να φοβάστε για τις επιπτώσεις που θα έχει στη σιλουέτα σας. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να προσπαθήσετε να τηρήσετε αυτές τις συμβουλές κάθε φορά που παραγγέλνετε απ’ έξω. Ακόμα και η απόλαυση θέλει τις μικρές θυσίες της, πώς να το κάνουμε.

Μην αφήνεις το στομάχι σου άδειο για πολλές ώρες γιατί είναι σίγουρο ότι η μεγάλη πείνα θα σε οδηγήσει να παραγγείλεις περισσότερο φαγητό απ’ όσο χρειάζεσαι για να χορτάσεις. Ιδανικά, προσπάθησε να αποφασίσεις τι θα παραγγείλεις αρκετές ώρες πριν, όταν ακόμα είσαι χορτάτος από το προηγούμενο γεύμα σου.

Αν δεν γνωρίζεις τι περιέχει το πιάτο ή το γεύμα που προτίθεσαι να παραγγείλεις, μη διστάσεις να το ρωτήσεις.

Προσπάθησε να καταναλώσεις την ίδια ποσότητα φαγητού που συνηθίζεις να τρως στο σπίτι. Αν το μέγεθος της μερίδας του εστιατορίου είναι μεγαλύτερο, μοιράσου τη συνολική ποσότητα με τον συνδαιτυμόνα σου ή διαχώρισε τη συνολική ποσότητα που εσύ θέλεις να καταναλώσεις.

Προσπάθησε να παρατείνεις το χρόνο του γεύματός σου, τρώγοντας αργά (περίπου 20 λεπτά).

Μην ξεχνάς την κατανάλωση λαχανικών. Επέλεξε μαζί με το γεύμα σου και μία σαλάτα ή παράγγειλε ένα πιάτο που περιέχει και λαχανικά.

Αν το πιάτο ή η σαλάτα που παρήγγειλες συνοδεύεται από κάποια σος, ζήτησε να βρίσκεται σε ξεχωριστό μπολ ώστε να φας την ποσότητα που επιθυμείς. Προτίμησε, ωστόσο, το κλασικό ελαιόλαδο με λεμόνι ή ξύδι ή balsamico.

Απόφυγε να παραγγείλεις τηγανιτά τρόφιμα. Σαφώς αυξάνουν την περιεκτικότητα του γεύματος σε λιπαρά (κυρίως κορεσμένα λιπαρά) και θερμίδες.

Μην παρασύρεσαι από προσφορές για μεγαλύτερες μερίδες. Παράγγειλε απλά αυτό που θέλεις να φας.

Επέλεξε κάποιο light αναψυκτικό που πρακτικά δεν περιέχει θερμίδες για να συνοδεύσεις το γεύμα σου αντί για κάποιο αλκοολούχο ποτό.

Τέλος αν γνωρίζεις πως το βράδυ θα βγείτε για φαγητό ή θα παραγγείλετε φρόντισε το μεσημεριανό σου γεύμα να είναι κάτι ελαφρύ, όπως μια σαλάτα με ποικιλία λαχανικών, τυρί με χαμηλά λιπαρά και αλλαντικά με ελαιόλαδο, ένα γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά και 1 φρούτο ή κάποια σούπα.

Something is wrong.
Instagram token error.

feelcook

Follow
Load More

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο