Μάθετε πώς να φτιάχνετε εύκολα το τέλειο αυγό ποσέ! (video)

Το ποσάρισμα ενός αυγού μπορεί να φαίνεται πολύ τρομακτικό, ειδικά αν πρόκειται για να πετύχετε την τέλεια ρευστότητα του κρόκου.

Ξέρω πως φαίνεται σαν μια περίπλοκη διαδικασία, αλλά αυτό το βίντεο θα κάνει την όλη διαδικασία να φαίνεται τόσο απλή και εφικτή.

Ξεκινήστε φέρνοντας τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου (είτε με ένα ποτήρι ζεστό νερό ή αφήστε τα έξω από το ψυγείο για 1-2 ώρες πριν από το μαγείρεμα). Μετά, θερμαίνουμε το νερό σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στο κάτω μέρος και να αρχίσουν να κινούνται αργά προς την επιφάνεια. Αν δεν είστε σίγουροι για το αν είστε στο σωστό δρόμο, υπάρχει και η παρακάτω συμβουλή:

«Βράζουμε το νερό, στη συνέχεια, το αφήνουμε να σιγοβράσει, πριν κλείσουμε τη φωτιά για το ποσάρισμα.»

Για να ρίξουμε τα αυγά στην κατσαρόλα ευκολότερα και να μην έχουμε κανέναν κίνδυνο για να σπάσει ο κρόκος, είναι καλύτερα να τα σπάσουμε εκ των προτέρων σε μία κούπα και στη συνέχεια να τα ρίξουμε στο νερό. Αφού ρίξουμε αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά, ένα την κάθε φορά, δίνοντας τους χρόνο να σφίξουν και να μην ενωθούν.

Μετά από 2-3 λεπτά, οι κρόκοι των αυγών πρέπει να είναι μαλακοί, αλλά το ασπράδι πρέπει να έχει σφίξει, αφήνοντας σας την τέλεια ρευστότητα του κρόκου!

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε το ποσάρισμα των αυγών και στη συνέχεια να το δοκιμάστε στο σπίτι σας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο