4 ιδέες για περισσότερες βιταμίνες

Με τις 4 παρακάτω έξυπνες κινήσεις μπορείτε να αυξήσετε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά που προσλαμβάνετε από τη διατροφή σας.
1. Συνδυάστε γιαούρτι με φρούτα. Το γιαούρτι, χάρη στα λιπαρά που περιέχει, διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών που υπάρχουν σε αφθονία στα φρούτα. Είναι μια εξαιρετική ιδέα για πρωινό, καθώς βοηθάει τον οργανισμό να εξασφαλίσει την απαραίτητη ενέργεια για ένα δυναμικό ξεκίνημα.

2. Αν δεν θέλετε να σας λείψει η βιταμίνη C τώρα το καλοκαίρι καταναλώνετε κόκκινες πιπεριές στη σαλάτα σας. Έχουν τις υψηλότερες τιμές βιταμίνης C σε σχέση με κάθε άλλο τρόφιμο. H βιταμίνη C δεν ενισχύει μόνο τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Διαθέτει αντιοξειδωτική δράση, είναι χρήσιμη για τη σύνθεση του κολλαγόνου και αυξάνει την απορρόφηση του σιδήρου. Τη συγκεκριμένη βιταμίνη την έχετε ανάγκη κάθε εποχή και όχι μόνο το χειμώνα όπως πιστεύουν πολλοί.

3. Αν συνηθίζετε το πρωί να τρώτε δημητριακά με γάλα φροντίσετε να δείτε… άσπρο πάτο με άλλα λόγια να φάτε όλο το πρωινό σας και να πιείτε μέχρι και την τελευταία σταγόνα γάλακτος. Γιατί; Οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά των δημητριακών «ξεπλένονται» από το γάλα που προσθέτετε με αποτέλεσμα μια σημαντική ποσότητα αυτών να καταλήγει στον πάτο του μπολ.

4. Για περισσότερες βιταμίνες προτιμήστε μικρά φρούτα ή φρούτα βιολογικής καλλιέργειας. Τα λιπάσματα που χρησιμοποιούνται στα συμβατικά φρούτα αυξάνουν τον όγκο τους και αυξάνουν το ποσοστό νερού που περιέχουν με αποτέλεσμα να αραιώνονται οι βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο