Έληξε ο «πόλεμος των σεφ» για το εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ – Ανοίγει ξανά

To εστιατόριο στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι αναμένεται να ξανανοίξει αυτό το Σαββατοκύριακο. Η είδηση από μόνη της ακούγεται διαδικαστική, αλλά είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ανάμεσα σε σούπερσταρ της παγκόσμιας γαστριμαργίας που διεκδικούσαν τη διεύθυνση του.  

Η μάχη έληξε με ηττημένο τον σεφ Alain Ducasse, επικεφαλής της κουζίνας του εστιατορίου για δέκα χρόνια.

Νικητές είναι δύο άλλοι σεφ, ο Frédéric Anton and Thierry Marx, οι οποίοι από κοινού κέρδισαν το μάνατζμεντ του εστιατορίου, Jules Verne όπως και άλλων σημείων που προσφέρουν φαγητό στο Πύργο του Άιφελ, ανάμεσα τους και μία μπρασερί στο πρώτο επίπεδο του πύργου.   

Η αλλαγή διεύθυνσης στο Le Jules Verne αποδείχθηκε μια δραματική διαδικασία.

Ο Ducasse, είχε οργιστεί ιδιαίτερα από την άποψη του διαχειριστή του εστιατορίου ο οποίος είχε δηλώσει πως οι καινούργιοι σεφ «αποτελούν ένα μεγάλο άλμα στο θέμα της ποιότητας».   

O Ducasse δεν πίστευε πως οι διάδοχοι του έχουν τα προσόντα για να αναλάβουν τη διεύθυνση και ξεκίνησε μια δικαστική διαδικασία την οποία τελικά έχασε, όπως και τον έλεγχο του εστιατορίου.

Σημειωτέων, πως στο Le Jules Verne εκτός από ευκατάστατους τουρίστες έχουν γευματίσει άπειρες διασημότητες και διεθνείς προσωπικότητες, ανάμεσα τους ο Εμανουέλ Μακρόν με τον Ντόναλντ Τραμπ και τις συζύγους τους, τον Ιούλιο του 2017.   

Τα μενού που θα προσφέρονται από το Σάββατο κυμαίνονται σε κόστος από 105 έως 230 ευρώ το άτομο, χωρίς να περιλαμβάνουν ποτά. Το εστιατόριο βρίσκεται στο δεύτερο επίπεδο του πύργου του Άιφελ, σε ύψος 125 μέτρων και προσφέρει πανοραμική θεά στο Παρίσι.  

Ο Frédéric Anton, ο ένας από τους δύο νέους σεφ δήλωσε πως ανυπομονεί για το άνοιγμα και δεν παρέλειψε να αφήσει το καρφί του για τον Ducasse, o οποίος σπανίως εμφανιζόταν στην κουζίνα του εστιατορίου καθώς είναι ιδιοκτήτης πολλών εστιατορίων σε διάφορες χώρες του πλανήτη και συμμέτοχος σε διάφορα επιχειρηματικά πρότζεκτ. «Δεν βιάζομαι να αποκτήσω 50 εστιατόρια σε όλο τον κόσμο, θα είμαι συχνά στην κουζίνα». 

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο