Μαρακούγια ( Maracuja )

Το μαρακούγια (Maracuja), είναι ένα εξωτικό φρούτο που προέρχεται από τις τροπικές περιοχές της Νότιας Αμερικής. Είναι γνωστό για το έντονο άρωμά του και την έντονή του γεύση.

Το maracuja μπορεί να αναγνωριστεί χάρη στο κιτρινοπράσινο δέρμα και το ωοειδές σχήμα του.

Το φρούτο μαρακούγια έχει σκληρό έξω φλοιό με ρυτίδες και εσωτερικό γεμάτο με ζουμερή σάρκα που περιέχει πολλούς μικρούς μαύρους σπόρους.

Η γεύση του είναι γλυκιά, αλλά έχει και μια έντονη τάση προς το ξινό, προσδίδοντας ένα μοναδικό αρωματικό προφίλ.

Μέσα στο maracuja θα βρείτε κίτρινο-πορτοκαλί πολτό, γεμάτο μικρούς βρώσιμους σπόρους. Αλλά, σε αντίθεση με πολλά άλλα φρούτα, μην απορρίψετε τους σπόρους, καθώς είναι η πραγματική απόλαυση.

Το μαρακούγια περιέχει πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Επίσης, περιέχει μικρές ποσότητες σιδήρου, φωσφόρου και κάλιο.

Το μαρακούγια μπορεί να καταναλωθεί απευθείας, απολαμβάνοντας τη σάρκα του φρούτου, ή να χρησιμοποιηθεί σε διάφορες συνταγές όπως χυμούς, κοκτέιλ, γλυκίσματα, παγωτά, γαλλικές τάρτες και γεμιστά κέικ.

Συνοψίζοντας, το μαρακούγια είναι ένα εξωτικό φρούτο με έντονη γεύση και άρωμα.

Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και μπορεί να απολαμβάνεται απευθείας ή να χρησιμοποιείται σε διάφορες συνταγές.

Το δέρμα δείχνει πόσο ώριμο είναι το φρούτο. Ο καρπός έχει καλύτερη γεύση όταν το δέρμα είναι ζαρωμένο. Κατά προτίμηση αγοράστε το maracuja ενώ το δέρμα αισθάνεται σφριγηλό και δεν είναι πολύ ζαρωμένο.

Μην περιμένετε πολύ πριν φάτε, καθώς τα φρούτα στεγνώνουν γρήγορα.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο