Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να φας σουβλάκι ή πίτσα;

Σε μία καθημερινότητα που απαιτεί γρήγορες σκέψεις και ακόμα πιο γρήγορες κινήσεις, το εύκολο φαγητό ή αυτό που μας κάνει χαρούμενους κατά την κατανάλωσή του, είναι μια διαδικασία συνηθισμένη.

Πολλές φορές τρώμε κάτι ασυναίσθητα, απλά για να γεμίσουμε το στομάχι μας και να πάρουμε την απαραίτητη δύναμη ώστε να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε. Στο τέλος της βραδιάς ή όταν γυρίζουμε από τη δουλειά μας, υποκύπτουμε σε σουβλάκια, πίτσες και άλλες πολλές ένοχες απολαύσεις.

Η απλή πίτα αλάδωτη μεσαίου μεγέθους στα κάρβουνα έχει περίπου 200kcal

Όταν όμως λούζεται στο λάδι, όπως συνήθως γίνεται, φτάνει τις 300-350kcal.

Γύρος χοιρινός: ~300 kcal

Γύρος κοτόπουλο: ~228 kcal

Σουβλάκι χοιρινό: ~180 kcal

Ντονέρ (αρνί): ~ 309 kcal

Κεμπάπ (βοδινό κρέας): ~238 kcal

Σουβλάκι κοτόπουλο: ~130 kcal

Οι 15 τηγανιτές πατάτες έχουν ~105kcal

Σως με βάση τη μαγιονέζα: 75 kcal / 15gr

Τα λιπαρά γεύματα όμως είναι ανθυγιεινά. Το ξέρεις και το ξέρουμε, όπως επίσης γνωρίζεις και γνωρίζουμε πως δεν πρόκειται να τα βγάλεις από την διατροφή σου. Είναι και θα είναι και στο μέλλον μερικά από τα καλύτερα αμαρτήματά μας. Αυτό που μπορείς να κάνεις, είναι να τα περιορίσεις ή να επιλέγεις τις σωστές ώρες που θα τα καταναλώσεις.
Το αγαπημένο σου σουβλάκι, για παράδειγμα, αν το φας πριν από το μεσημέρι, εξασφαλίζει χαμηλότερα επίπεδα φλεγμονής στα κύτταρα. Από το απόγευμα και μετά τα λιπαρά φαγητά σοκάρουν τον οργανισμό μας και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζεται το βιολογικό ρολόι όπως και η ορμονική λειτουργία. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα σε αυτή τη ζωή, μπορούμε όμως να τα έχουμε την κατάλληλη ώρα που είναι πριν το μεσημέρι.

Ξέρουμε, είναι δύσκολο να πεις όχι σε κάτι τέτοιο:

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο