Όλες οι πληροφορίες για τα Micro herbs ή Micro leaves ή Micro greens

Τα Microherbs είναι μικροσκοπικά λαχανικά που έχουν γίνει πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια σε κουζίνες όλου του πλανήτη και τα βρίσκουμε σε πολύ καλά εστιατόρια (finediningrestaurants) όπου οι Chefs θέλουν να ενισχύσουν την ομορφιά τη γεύση και τη φρεσκάδα των πιάτων τους.

Γευστικά προσφέρουν στα πιάτα ανάλογα την ποικιλία άλλες φορές μία γλυκύτητα και άλλες φορές μία σπιρτάδα δηλαδή καυτερή  και πικάντικη γεύση. Οπτικά είναι πανέμορφες πινελιές στα πιάτα των διάσημων Chefs λόγο της πολυμορφίας των χρωμάτων και των υφών τους. Το μέγεθος τους κυμαίνεται από 1,5 έως και 5 εκατοστά κλωνάρι και φύλλο μαζί.

Εμφανίστηκαν στις αρχές της δεκαετίας του 80’ (που αλλού)…στην Αμερική και πιο συγκεκριμένα στο SanFranciscoσύμφωνα με την τοπική βιομηχανία και η αύξηση τους ξεκίνησε στα μέσα του 90’ με λίγες ποικιλίες όπως ρόκα, βασιλικός, παντζάρι, λάχανο, κόλιανδρο και ένα μίγμα που ονομαζότανε rainbowmix. Σήμερα η βιομηχανία των Microgreens έχει εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

Έχουν μικρή διάρκεια ζωής και ο λόγος είναι ότι εκτός από ευαίσθητους οργανισμούς τυποποιούνται σε πλαστικές συσκευασίες μη μπορώντας να αναπνεύσουν σωστά (ανισορροπία μεταξύ οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα).

Δεν έχει γίνει ποτέ καμία έρευνα για τα τόσα  θρεπτικά συστατικά πού λανθασμένα φημολογείται και οπωσδήποτε δεν είναι superfoodsή miraclefoods.

Οι Σπόροι που χρησιμοποιούνται για να αναπτυχθούν τα Microgreensείναι οι ίδιοι σπόροι που χρησιμοποιούνται για κανονικού μεγέθους βότανα, λαχανικά και χορταρικά όπου η συγκομιδή τους γίνεται πριν εξελιχθούν σε μεγαλύτερα φυτά.

Παρακάτω σας παρουσιάζω 12 από τα πιο γνωστά είδη που χρησιμοποιούν στις κουζίνες των finediningrestaurants.

Κόκκινο Σέσκουλο

Φύλλα Σέλερι

Βλαστοί Μπιζελιού

Αμάραντος

Τσαιβς Σκόρδου

Φύλλα Μουστάρδας κόκκινα

Κόκκινος Βασιλικός

Φοινόκιο

Φύλλα Μπρόκολο

Κόκκινη πεταλούδα (ξινόχορτο) 7 ευρώ τα 8 γραμμάρια

Βλαστός popcorn (καλαμπόκι)

Λάπαθο- Αγριοσέσκουλο

Tου Δημήτρη Παπακωνσταντίνου

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο