Αυτό είναι το καλύτερο τυρί για πίτσα σύμφωνα με έρευνα

Αντικείμενο επιστημονικής μελέτης έγινε η πίτσα, αφού ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Οκλαντ, μελέτησαν και βρήκαν τον ιδανικό συνδυασμό τυριών που προσφέρει στην πίτσα την καλύτερη δυνατή υφή και γεύση.

Οι ερευνητές αξιολόγησαν διαφορετικά είδη τυριών: μοτσαρέλα, τσένταρ, κόλμπι, ένταμ, έμενταλ, γραβιέρα, και προβολόνε για να δουν πόσο καλά λιώνουν και πόσο επηρεάζεται η υφή και η σύνθεση τους κατά τη διάρκεια του ψησίματος, καθώς και αν κάνουν τις λατρεμένες «φουσκάλες» στην πίτσα.

Οπως αναφέρεται στην μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, η ελαστικότητα, η περιεκτικότητα σε λάδι, η υγρασία, η επίδραση του νερού και η «θερμοκρασία μετάπτωσης» είναι παράγοντες επηρεάζουν την ομοιομορφία του χρώματος των τυριών.

Μια επαρκής ποσότητα του «λαδιού» εμποδίζει την εξάτμιση της υγρασίας, έτσι η γραβιέρα και το προβολόνε δεν ψήνονται ομοιόμορφα, ενώ έμενταλ δεν αλλάζει καν χρώμα.

Ετσι μετά από αρκετά πειράματα, οι ερευνητές κατέληξαν ότι το ιδανικό τυρί για πίτσα είναι ένας συνδυασμός τσένταρ και μοτσαρέλας.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο