35000 ευρώ για ένα μπουκάλι κονιάκ

Η πιο ακριβή φιάλη, που κατακυρώθηκε αντί 35.000 ευρώ, προέρχεται από τον οίκο Martell

Η 11η διοργάνωση της “La part des anges”, πώλησης σπάνιων κονιάκ που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια στην πόλη Κονιάκ της νοτιοδυτικής Γαλλίας, κατέρριψε χθες βράδυ νέο ρεκόρ συγκεντρώνοντας 291.500 ευρώ, τα οποία θα δοθούν στην οργάνωση “Cuisine mode d’emploi(s)” του σεφ Τιερί Μαρξ.

Οι 22 φιάλες που προσφέρθηκαν από τους εμπόρους και τους παραγωγούς κονιάκ, καθώς και μια ψηφιακή δημιουργία της καλλιτέχνη Lola Guisado πωλήθηκαν κατά τη διάρκεια του δείπνου με τους 650 καλεσμένους στο πολυτελές ξενοδοχείο Chais Monnet, το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του την 1η Οκτωβρίου.

«Ανάμεσα στα κονιάκ που προσφέρθηκαν υπήρχαν παλιές φιάλες όπως το Frapin με το κονιάκ του της δεκαετίας του 1920, το Meukow που ήταν ένα έργο τέχνης», δήλωσε ο δημοπράτης του οίκου Artcurial Στεφάν Ομπέρ.

Η πιο ακριβή φιάλη, που κατακυρώθηκε αντί 35.000 ευρώ, προέρχεται από τον οίκο Martell, έναν από τους μεγαλύτερους του τομέα.

Ωστόσο η φιάλη της Γενικής Ομοσπονδίας Αμπελουργών Κονιάκ (UGVC) ήταν αυτή που προσήλκυσε την προσοχή, καθώς ήταν η πρώτη φορά που η UGVC προσέφερε μια φιάλη στη διοργάνωση, η οποία πωλήθηκε αντί 32.000 ευρώ σε μια δημοπρασία που άρχισε από 3.500 ευρώ.

Οι ξένοι – Aμερικανοί, Ευρωπαίοι και Ασιάτες – αγόρασαν κυρίως αυτά τα μοναδικά ποτά. Η Βόρεια Αμερική και μετά η Ασία είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές για το κονιάκ, αποτελούν το 98% των εξαγωγών.

Πηγη

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο