872.000 ευρώ για μια φιάλη ουίσκι

Το ουίσκι είναι ένα ποτό που πολύς κόσμος στον πλανήτη λατρεύει και είναι γνωστό ότι όσο πιο παλιό είναι, τόσο πιο καλό και ακριβό. Υπάρχει όμως και ένα ουίσκι, που δεν έχει καμία σχέση με όλα τα άλλα και η τιμή του απευθύνεται μόνο σε εκείνους που έχουν δισεκατομμύρια.

Πρόκειται για το ακριβότερο ουίσκι του κόσμου, του οποίου η φιάλη πουλήθηκε για το αστρονομικό ποσό των 872.000 ευρώ!

Το εν λόγω μπουκάλι, είναι της επωνυμίας Macallan, ενώ η ηλικία του είναι 60 ετών και δημοπρατήθηκε από τον Bonhams στο Χονγκ Κονγκ, το Μάιο του 2018.

Η ετικέτα του δε, έχει σχεδιαστεί από τον γνωστό Βρετανό καλλιτέχνη Peter Blake, ο οποίος είχε δημιουργήσει το εξώφυλλο του δίσκου «Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band» των Beatles.

Αυτή η αγοραπωλησία όμως, δεν ήταν το ρεκόρ της ημέρας, καθώς δυο ώρες αργότερα μια ακόμα φιάλη Macallan πουλήθηκε για 950.00 ευρώ! Η δική της ετικέτα, ήταν φιλοτεχνημένη από τον Ιταλό καλλιτέχνη Valerio Adami.

Και οι δυο φιάλες πουλήθηκαν σχεδόν στην διπλάσια τιμή από εκείνη που είχαν προβλέψει οι εκτιμητές, ενώ αξίζει να μάθετε ότι, μονάχα 12 φιάλες Macallan είχαν παραχθεί και διατηρηθεί σε βαρέλι μέχρι και την εμφιάλωση τους, το 1986.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο