Οι 5 διατροφικοί κανόνες που δεν πρέπει να ακούς

Ήρθε η ώρα να μάθεις για μερικούς διατροφικούς μύθους. Πες όχι!

Προσπαθείς να έχεις μια υγιεινή διατροφή και παράλληλα να έχεις ένα φυσιολογικό βάρος, είναι πολύ πιθανό να έχεις ακούσει το λιγότερο 7 χιλιάδες συμβουλές στη ζωή σου και συνεχίζεις. Υπάρχουν πολλά “πρέπει” εκεί έξω. Κάποια έχουν βάση, κάποια άλλα όχι και τόση. Για αυτά τα δεύτερα θα μιλήσουμε Συγκεκριμένα, παρακάτω θα βρεις 5 συνήθειες διατροφικές συμβουλές που τελικά μπορείς και να μην ακολουθήσεις!
“Να μην τρως μετά τις 7 το απόγευμα”
Ακούγεται τρελό για κάποιον που δεν είναι πρωινός τύπος και τελικά μάλλον αποτελεί ένα διατροφικό μύθο. Δεν είναι παράλογο να τρως βραδινό, αρκεί να κάνεις τις σωστές επιλογές.
“Να τρως 6 μικρά γεύματα μέσα στην μέρα”
Αν τρως τα σωστά φαγητά, δεν έχει και τόση σημασία να έχεις τόσα γεύματα την ημέρα. Στην πραγματικότητα, όσοι τρώνε 6 γεύματα τη μέρα είναι πολύ πιο πιθανό να το παρακάνουν, από άποψη θερμίδων. Φυσικά δεν είναι παράλογο, ειδικά αν ακολουθείς κάποια διατροφή, αλλά δεν είναι και επίσης τρελό να πεις ότι θα τρως 3 γεύματα τη μέρα – ο μεταβολισμός σου θα συνεχίζει να δουλεύει μια χαρά.
“Να τρως οργανικά προϊόντα”
Είναι σπουδαίο στη θεωρία να τρως οργανικό φαγητό αλλά σίγουρα επιβαρύνει και την τσέπη σου. Ευτυχώς, κάποια λαχανικά και φρούτα είναι εξίσου καλά ακόμα και αν δεν είναι οργανικά οπότε δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι. Αβοκάντο, καλαμπόκι, ανανάς, κρεμμύδι, σπαράγγια, μάγκο, μελιτζάνα, γλυκοπατάτες, μήλα, νεκταρίνια, φράουλες, σταφύλια, σέλερι, σπανάκι, αγγούρια, καυτερές πιπεριές. Έχε αυτά υπόψη σου για αρχή!
“Να σταματήσεις να τρως υδατάνθρακες”
Όχι μόνο δεν πρέπει να σταματήσεις να τρως υδατάνθρακες, αλλά στην πραγματικότητα πρέπει οπωσδήποτε να τους συμπεριλαμβάνεις στη διατροφή σου για να έχεις μια ισορροπημένη διατροφή. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Ιάπωνες που ακολουθούν την τυπική διατροφή υψηλή περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο.
“Να κάνεις υγρές δίαιτες”
Αν θέλεις μπορείς να κάνεις μια στο τόσο, ωστόσο είναι μύθος ότι ο οργανισμός σου τις έχει μεγάλη ανάγκη. Στην πραγματικότητα, αν τρέφεσαι σωστά μπορείς να κάνεις μια χαρά αποτοξίνωση, χωρίς να στερηθείς το στερεές τροφές.
Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο