5 τρόποι για να ζεστάνετε την πίτσα σας!

Η κρύα πίτσα είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις στην ιστορία της ανθρωπότητας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να σηκώνεστε από το κρεβάτι, να ανοίγετε το ψυγείο, και να καταβροχθίζετε δυο κομμάτια πίτσα που έχουν απομείνει πριν καλά καλά να έχετε ξυπνήσει! Είναι πραγματικά πολύ τονωτικό για το υπόλοιπο της ημέρας σας. Τώρα, εάν είστε κάποιος που θέλει να απολαμβάνει την πίτσα του ζεστή, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνετε.

Ας δούμε μερικούς:

Φούρνος μικροκυμάτων

Ο πιο γρήγορος και πιο τεμπέλικος τρόπος για να ζεστάνετε την πίτσα είναι να την βάλετε στο φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, η κατάληξη θα είναι μια υγρή κρούστα που μόνο απογοήτευση θα σας αφήσει. Χρησιμοποιείστε την ως τελευταία λύση.

Τοστιέρα

Από μόνη της αποτελεί μία αναβάθμιση από το φούρνο μικροκυμάτων, αυτό είναι σίγουρο. Βάλτε την πίτσα σας στην  τοστιέρα για περίπου δέκα λεπτά. Η κρούστα της πρέπει να είναι τραγανή και το τυρί ελαφρώς λιωμένο.

Σχάρα – Γκριλ

Αν έχετε χρόνο να διαθέσετε, ανάψτε το γκριλ σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά και βάλτε την πίτσα σας στην κορυφή. Μπορείτε είτε να την τοποθετήσετε απευθείας επάνω ή μέσα σε αλουμινόχαρτο. Κλείστε τη σχάρα και αφήστε την για λίγα λεπτά. Η πίτσα πρέπει να είναι τραγανή και το τυρί να τρέχει, με μια πρωτόγνωρη καπνίλα στο δάγκωμα σας.

Σίδερο & Στεγνωτήρας Μαλλιών

Εάν είστε στο δρόμο ή στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου που δεν διαθέτει φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει ακόμα ένας τρόπος για να έχετε την πίτσα σας τραγανή. Απλά πρέπει να αυτοσχεδιάσετε! Ενεργοποιήστε το σίδερο του ξενοδοχείου και βάλτε ένα κομμάτι έτσι ώστε να αγγίζει την επιφάνεια του σιδήρου.

Στη συνέχεια, πάρτε τον στεγνωτήρα μαλλιών σας και κρατήστε το σε μικρή απόσταση από τη πίτσα σας. Το σίδερο θα κάνει μια τραγανή κρούστα, ενώ το σεσουάρ θα μαλακώσει το τυρί.

Απλά φροντίστε να καθαρίσετε αφού τελειώσετε. Δεν θα θέλετε να σιδερώσετε τα ρούχα σας για μια επαγγελματική συνάντηση και να μυρίζουν σαν πεπερόνι!

Τηγάνι

Αυτό είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να θερμάνετε μια πίτσα και να φτάσει όσο πιο κοντά στην αρχική υφή της όπως βγήκε από τον φούρνο. Κατ ‘αρχάς, ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και βάλτε την πίτσα σας για δύο λεπτά, έτσι ώστε η κρούστα να γίνει τραγανή. Στη συνέχεια ρίξτε δύο σταγόνες νερό μέσα στο τηγάνι, λίγο μακριά από την πίτσα σας. Καλύψτε το τηγάνι σας και αφήστε το νερό να δημιουργήσει ατμό, για να λιώσει το τυρί. Η μέθοδος αυτή, σε αντίθεση με την τοστιέρα, θα κάνει στο κάτω μέρος μία τραγανή κρούστα, διατηρώντας τις άκρες υγρές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο