Οι 12 κορυφαίες αλκαλικές τροφές

Από τη στιγμή που απέκτησαν τη φήμη ότι μπορούν να καταπολεμήσουν τον καρκίνο και άλλες ασθένειες που αναπτύσσονται σε όξινες συνθήκες, η ανάγκη για λήψη αλκαλικών τροφών γίνεται όλο και πιο επιτακτική. Αλλά ποιες είναι αυτές οι αλκαλικές τροφές; Εδώ είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε.

Σιταρόχορτο

Έχει εξαιρετικές αλκαλικές ιδιότητες που ωφελεί το σώμα σε πολλά επίπεδα.
Αμύγδαλα
Αυτή η σούπερ τροφή για τον εγκέφαλο είναι επίσης σημαντική και για τις αλκαλικές της ιδιότητες. Αμύγδαλα και αμυγδαλόγαλο ενισχύει τη μυϊκή αύξηση και συμβάλει στη μείωση του λίπους στο σώμα. Επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα.
Ντομάτες
Γνωρίζατε ότι οι ντομάτες προέρχονται από την Κίνα; Κάνει καλό στην καρδιά, προσθέτει μέρες στη ζωή σας και μπορεί να καταπολεμήσει διάφορους τύπους καρκίνου. Θεωρείται όξινη, αλλά μετατρέπεται σε αλκαλική όταν καταναλώνεται.
Αγκινάρες
Είναι σούπερ αλκαλικό, και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.
Θυμάρι
Αυτό το μπαχαρικό είναι αλκαλικό και έχει μια σειρά οφέλη για την υγεία σας. Έχει χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικές ιδιότητες και μπορεί να καθαρίσει το αναπνευστικό σας σύστημα.
Σπαράγγια
Είναι ένα από τα πιο αλκαλικά λαχανικά. Έχει αποτοξινωτικές ιδιότητες και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Έχει επίσης αντιγηραντικά οφέλη.
Γλυκοπατάτες
Εκτός από αλκαλική τροφή είναι πλούσιες και σε βιταμίνη Α.
Βασιλικός
Αυτό το μπαχαρικό μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο επίπεδο του PH στο σώμα σας. Ο βασιλικός είναι γεμάτος από φλαβονοειδή και είναι σούπερ αλκαλοποιητικό.
Μπρόκολο
Είναι ο σούπερ σταρ των υγιεινών τροφών. Πολλοί πιστεύουν ότι η προσθήκη μπρόκολου στην καθημερινή τους διατροφή μπορεί να αποτρέψει πολλές ασθένειες. Είναι επίσης σημαντική αλκαλική τροφή.
Σπανάκι
Είναι σούπερ αλκαλοποιητική τροφή και μεγάλη πηγή ασβεστίου.
Φαγόπυρο
Το φαγόπυρο είναι χωρίς γλουτένη. Μπορείτε με αυτό να κάνετε τα δικά σας ζυμαρικά. Εάν είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη μπορείτε να το φάτε χωρίς να δημιουργήσετε όξινες συνθήκες στον οργανισμό σας.
Καρότα
Είναι εξαιρετική τροφή για τα μάτια. Έχει αλκαλικές ιδιότητες τις οποίες όμως χάνει όταν μαγειρεύεται.
Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο