Ραβέντι, Λαχανικό ή Φρούτο?

Το ραβέντι από βοτανικής άποψης είναι ένα λαχανικό, αλλά στην μαγειρική το χρησιμοποιούν εντελώς φυσικά σαν να είναι φρούτο. Κάτι που δίνει την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί το ραβέντι και στα επιδόρπια.

Η τάρτα με ραβέντι είναι ότι πιο κλασσικό εξακολουθεί να βρίσκει κανείς στις συνταγές με ραβέντι. Και όπως με όλα τα φρούτα τα φρούτα, υπάρχουν συνταγές με ραβέντι για σαρλότ, μους, κρέμες, σορμπέ και μακαρόν είναι μερικά παραδείγματα.

Μπορούμε όμως να αλλάξουμε την τάρτα tatin με ραβέντι, ή ένα βρετανικό κέικ Βικτόρια που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της βασίλισσας Βικτώριας (1819-1901), γεμισμένο με μία γενναιόδωρη στρώση μαρμελάδας ραβέντι.

Το ραβέντι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πιο απλές μορφές, ψιλοκομμένο και καβουρδισμένο με μέλι και μπαχαρικά, όπως κανέλα και αστεροειδή γλυκάνισο, μπορεί να συνδυαστεί με μία κουταλιά παγωμένο γιαούρτι ή παγωτό βανίλια.

Επίσης ο συνδυασμός με φράουλες είναι ακαταμάχητος. Κομμάτια ραβέντι ποσαρισμένα, με σορμπέ φράουλα, μασκαρπόνε και limoncello σε κραμπλ αμυγδάλου είναι ένα από τα επιδόρπια του Alain Ducasse.

Ο Pierre Herme το παρουσιάζει με μία μουσελίν από φρούτα του πάθους, με ζελέ φράουλα-ραβέντι κάτω από μαρέγκα. Ένα νόστιμο και τραγανό γλυκό, ο καλύτερος συνδυασμός φράουλας και ραβέντι.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο