5 συστατικά για να ικανοποιηθούν οι vegan!

Γίνεται cheesecake χωρίς κρέμα και αυγά; Μια Panacotta  πολύ σταθερή, χωρίς ζελατίνη; Κανένα πρόβλημα για τους vegan που δεν θέλουν να τρώνε άνοστα φαγητά ή γλυκά! Τα υποκατάστατα συστατικά είναι γενικά πολύ πιο υγιεινά από τα προϊόντα που αντικαθιστούν.

Οι Vegan δεν καταναλώνουν κανένα προϊόν που προέρχεται από επεξεργασία από ζώα. Το κρέας ή το ψάρι, το γάλα, τα αυγά και ακόμα το δέρμα ή το μαλλί. Μια ηθική επιλογή που δεν μπορούμε να τους καταδικάσουμε να στερούνται την απόλαυση των τροφίμων. Τα μπιφτέκια με quinoa και τα cookies καραμέλα-σοκολάτα μπορεί να είναι vegan και νόστιμα!

Το tofu από γάλα σόγιας μπορεί να αντικαταστήσει την κρέμα γάλακτος!

Η σόγια μπορεί να αντικαταστήσει τα περισσότερα από τα γαλακτοκομικά προϊόντα: Από αυτήν παράγεται και το tofu, το οποίο μπορεί να έχει αρκετές χρήσεις. Η σόγια, χρησιμοποιείται για να αντικαταστήσει την κρέμα από αγελαδινό γάλα. Είναι πιο υγιής από ό, τι κρέμα, δεν είναι λιγότερο χρήσιμη επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κέικ και και περιέχει λιγότερα λιπαρά!

Αγάρ Αγάρ αντί για ζελατίνη!

Η ζελατίνη προέρχεται από το χοιρινό και σαφώς δεν είναι αποτελεί ένα συστατικό για vegan. Σε μερικές συνταγές χρησιμοποιούμε ένα άλλο πηκτικό συστατικό , το αγάρ αγάρ. Προερχόμενο 100% από φύκια αντικαθιστά την ζελατίνη σε γλυκές και αλμυρές συνταγές.

Το σιρόπι αγαύης αντικαθιστά το μέλι!

Το σιρόπι αγαύης μπορεί να αντικαταστήσει το μέλι σε όλες τις χρήσεις του: Έχει ισχυρή γλυκύτητα. Αντικαθιστά το μέλι στο γιαούρτι ή σε ένα φλιτζάνι τσάι. Και επιλπέον, με πολύ λιγότερες θερμίδες!

Τα φυτικά γαλακτοκομικά μπορούν να αντικαταστήσουν  το γάλα των ζώων!

Κρέμα γάλακτος,  γιαούρτι,  τυρί: όλα αυτά είναι προϊόντα που μπορεί να παραχθούν με φυτικά γάλατα. Το γάλα καρύδας, το γάλα σόγιας, το γάλα ρυζιού ή το γάλα αμυγδάλου είναι εναλλακτικές λύσεις για το αγελαδινό γάλα ή το κατσικίσιο. Δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα αλλεργίας, πέπτονται πιο εύκολα και παρέχουν βιταμίνες και ανόργανα συστατικά για τον οργανισμό.

Seitan: η άγνωστη πρωτεΐνη

Όσοι θέλουν να διατηρήσουν μια ψευδαίσθηση κρέατος στο πιάτο τους, το seitan είναι η ιδανική λύση, αφού πρόκειται για ένα υποκατάστατο κρέατος, το οποίο φτιάχνεται από σιτάρι και πιο συγκεκριμένα από τη γλουτένη του σιταριού και νερό. Η όψη και η υφή του μοιάζει εκπληκτικά με κρέας και μας παρέχει περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μισό φλιτζάνι. Μην σας αποθαρρύνει η όψη του όταν το δείτε ωμό. Μόλις το ψήσετε, το βράσετε ή το τηγανίσετε, το seitan θα μετατραπεί αυτόματα σε μια πολύ καλή εναλλακτική έναντι του κρέατος.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο