Οδηγός σχολών Τουρισμού – Επισιτισμού

Με το ξεκίνημα του νέου διδακτικού έτους συγκεντρώσαμε τις σχολές και τα Ι.Ε.Κ. μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας!

ΙΕΚ ΑΚΜΗ

ΙΕΚ ΑΚΜΗ® | Αθήνα - Πειραιάς - Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Κρήτη

Σήμερα, μετά από 40 και πλέον χρόνια εμπειρίας και συνεχούς πρωτοπορίας, το ΙΕΚ ΑΚΜΗ σε 5 παραρτήματα (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Λάρισα) αποτελεί τη μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στο χώρο των Τουριστικών και Επισιτιστικών επαγγελμάτων, με πτυχίο αναγνωρισμένο απο το Υπουργείο Παιδείας. Καινοτόμο σε όλο το φάσμα της τουριστικής εκπαίδευσης και της γαστρονομίας, η σχολή Τουρισμού και Επισιτισμού του ΙΕΚ ΑΚΜΗ προσφέρει πρωτοποριακά Ευρωπαϊκά προγράμματα σπουδών στις πλέον δυναμικά αναπτυσσόμενες ειδικότητες, με δυνατότητα παράλληλης απόκτησης Διεθνών πιστοποιήσεων, παρακολούθησης Master Classes καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου, State Of The Art εγκαταστάσεων Πανελλήνιας υπεροχής, και παροχής πρακτικής εκπαίδευσης και άσκησης. Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι η πρώτη και μοναδική σχολή στην Ελλάδα μέλος του World Association of Chef Societies.

Επιπλέον, αποτελεί τη μοναδική σχολή που βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Γαστρονομίας, μέλος της International Academy of Gastronomy (Οι Φίλοι του Διονύσου).

https://iek-akmi.edu.gr/

 

Le Monde

Le monde - Οι κορυφαίοι των τουριστικών σπουδών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE ιδρύθηκε από επαγγελματίες με πολύχρονη εμπειρία στις Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και την Εκπαίδευση. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE απαρτίζεται από ανθρώπους που συνδυάζουν πανεπιστημιακούς τίτλους σπουδών με εμπειρία στο χώρο της Εκπαίδευσης και  μακροχρόνια παρουσία στον χώρο των Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Αποστολή του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE είναι να προσφέρει άριστα εκπαιδευτικά προγράμματα στις ειδικότητες του τουρισμού, με έμπειρους καθηγητές, ώστε οι απόφοιτοί του να αναγνωρίζονται ως οι κορυφαίοι επαγγελματίες του τουρισμού στην Ελλάδα και διεθνώς, συμβάλλοντας στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη της χώρας μας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει στελεχωθεί με διδακτικό προσωπικό που διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την εκπαίδευση, ώστε να παρέχει σπουδές υψηλού επιπέδου που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των τουριστικών επιχειρήσεων. Η προσφορά ποιοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και η ανάδειξη του ταλέντου των σπουδαστών της Σχολής, εξασφαλίζουν στους αποφοίτους της τα εφόδια για μία εξαιρετική επαγγελματική σταδιοδρομία.

buildingnewΟ Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE στεγάζεται σε ένα νέο σύγχρονο κτήριο στο Μοσχάτο, με συνολικό εμβαδόν 5.500 m2. Στις εγκαταστάσεις αυτές, λειτουργούν πολυάριθμα εξειδικευμένα εργαστήρια Γαστρονομίας & Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας, Οινοχοΐας & Γευσιγνωσίας, Εστιατορικής, εργαστήρια Πληροφορικής κ.ά. Επίσης λειτουργεί οργανωμένη βιβλιοθήκη με ελληνική και διεθνή βιβλιογραφία, στην οποία έχουν άμεση πρόσβαση οι σπουδαστές.

Η εκπαίδευση που παρέχεται στους σπουδαστές της Σχολής, συνδυάζει αρμονικά τη θεωρητική διδασκαλία με την εργαστηριακή παρακολούθηση. Στις τεχνικές ειδικότητες το 50% των ωρών διδασκαλίας πραγματοποιούνται στις υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις. Τα μαθήματα είναι βασισμένα σε ειδική βιβλιογραφία υψηλού επιπέδου. Τα βιβλία που συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι της οργανωμένης και μεθοδικής εκπαίδευσης, είναι εναρμονισμένα με τα διεθνή επαγγελματικά δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας και αποτελούν την διδακτέα ύλη για τους σπουδαστές.

Δεν είναι τυχαίο που ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι το μοναδικό Ι.Ι.Ε.Κ. στην Ελλάδα μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (United Nations World Tourism Organization U.N.W.T.O).

Επίσης, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Hellenic Association of Travel & Tourism Agents (HATTA) και της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αθηνών. Το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE αποτελεί μέλος του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE και τα προγράμματα του είναι πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

Αν θέλεις κι εσύ να προετοιμαστείς για τον επαγγελματικό στίβο, από τους ειδικούς των Τουριστικών, Ξενοδοχειακών και Γαστρονομικών Σπουδών, σε καλούμε στον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE, όπου θα λάβεις εξειδικευμένη εκπαίδευση, θα αναδείξεις τις ικανότητες σου και θα οικοδομήσεις ισχυρούς επαγγελματικούς δεσμούς.

Τα 10 Σημεία Υπεροχής της Κορυφαίας Ελληνικής Τουριστικής Σχολής

  • Απόλυτη εξειδίκευση στον Τουρισμό και τη Γαστρονομία.
  • Νέο υπερσύγχρονο κτήριο 7.500τμ με μοναδικές στην Ελλάδα εργαστηριακές εγκαταστάσεις, με εύκολη προσβασιμότητα.
  • Δίπλωμα υψηλού κύρους με σεβασμό και αποδοχή από τις τουριστικές και εστιατορικές επιχειρήσεις.
  • Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και ΑΣΕΠ.
  • Εκπαιδευτικά προγράμματα πιστοποιημένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (U.N.W.T.O.)*
  • Προγράμματα σπουδών με έμφαση στα εργαστηριακά μαθήματα (50% θεωρία – 50% εργαστήρια από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης).**
  • Επιλεγμένο διδακτικό προσωπικό που συνδυάζει την ακαδημαϊκή κατάρτιση με την καταξιωμένη σταδιοδρομία σε γνωστές επιχειρήσεις.
  • Εγγυημένη πρόσβαση σε επιχειρήσεις για πρακτική άσκηση και για εργασία.
  • Εμπλουτισμός του Προγράμματος Σπουδών με Σεμινάρια, Διαλέξεις, Ημερίδες και Εκπαιδευτικές Eπισκέψεις, που συμπληρώνουν την εκπαίδευση.
  • Δυνατότητα συνέχισης των σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό, σε κορυφαίες Ελβετικές και Γαλλικές Σχολές και Βρετανικά Πανεπιστήμια.

http://www.lemonde.edu.gr/

 

La Chef ΛΕΒΗ

logo

Το 1989 μια ομάδα εξεχόντων Chef και επωνύμων επαγγελματιών, με ιδιαίτερη φροντίδα ξεκινήσαμε την πρώτη ιδιωτική σχολή Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής. Προβλέποντας τις ανάγκες του κλάδου δημιουργήσαμε μια σχολή επαγγελματικής τελειοποίησης, σύμφωνα με το γαλλικό πρότυπο, με σκοπό οι απόφοιτοί μας να είναι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες με ισχυρή παρουσία στην αγορά εργασίας.

Στα χρόνια που πέρασαν τα προγράμματα σπουδών αναβαθμίστηκαν πολλές φορές. Με πληρέστατο εξοπλισμό, άριστη υλικοτεχνική υποδομή, επώνυμους εκπαιδευτές και συνεργασίες με εκπαιδευτικούς οργανισμούς του εξωτερικού, για περισσότερα από 25 χρόνια, είμαστε πάντα μπροστά στις εξελίξεις.

Όσο για το αποτέλεσμα … μιλάει μόνο του! Εκατοντάδες απόφοιτοι των Σχολών La Chef Levi, μάγειροι και ζαχαροπλάστες, κατέχουν σήμερα ζηλευτές θέσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, της Ευρώπης και όχι μόνο, ενώ πολλοί διευθύνουν δικές τους επώνυμες επιχειρήσεις, ξενοδοχεία ,εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, catering. Οι παλιότεροι μαθητές μας, ήδη καταξιωμένοι επαγγελματίες, αγκαλιάζουν τους καινούργιους προτιμώντας τους για τις επιχειρήσεις τους και δίνοντας σίγουρη δουλειά στους νέους απόφοιτους!

Τα εργαστήρια ξεκινούν από την πρώτη εβδομάδα των μαθημάτων και πραγματοποιούνται ανελλιπώς και τα δύο χρόνια καλύπτοντας το 50% των ωρών διδασκαλίας. Στα θεωρητικά διδάσκονται αντικείμενα άμεσα συνυφασμένα με το επάγγελμα. Τα μαθήματα αυτά είναι Τεχνολογία Τροφίμων, Υγιεινή, Γαλλικά(Ορολογία και Συνταγές), Οινολογία και Κοστολόγηση(Food Cost για Executive Chefs) στο 2ο έτος.

Με στόχο την ολοκληρωμένη επαγγελματική γνώση των σπουδαστών, διαθέτει για την κάθε ειδικότητα ειδικά διαμορφωμένους χώρους, πλήρως εξοπλισμένους με νέα τεχνολογικά μέσα και βρίσκεται πάντοτε μέσα στις νέες τάσεις.

Οι επιτυχίες και η φήμη της σχολή στον κλάδο της Γαστρονομίας από το 1989 βοηθούν άμεσα στην επαγγελματική αποκατάσταση καθιστώντας τους μαθητές μας ισχυρούς στην αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, η Σχολή έχει ανακηρυχθεί πρώτη σχολή στην Ελλάδα και έκτη σχολή στην Ευρώπη. Η αποκλειστική εξειδίκευση οδηγεί τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα ζαχαροπλαστεία/φούρνους και τα εστιατόρια να αναζητούν και να εμπιστεύονται προσωπικό από τη σχολή. Ούσα η μόνη σχολή με δύο ειδικότητες στην Ελλάδα, είναι αισθητή η διαφορά συγκριτικά με σχολές που τυχαίνει να διδάσκουν και Μαγειρική-Ζαχαροπλαστική μαζί με πολλές ειδικότητες που δεν σχετίζονται με την Γαστρονομία.

Η La Chef Levi είναι η μόνη Ελληνική σχολή η οποία λειτουργεί με επιτυχία και στο εξωτερικό. Σκοπός του ομίλου είναι η να προσδώσει στους σπουδαστές παγκόσμια αναγνωρισιμότητα και κύρος αλλά και διευρυμένες δυνατότητες στην αγορά εργασίας.

Ακόμη και μετά την ολοκλήρωση των σπουδών οι σπουδαστές μας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τη σχολή και ενημερώνουν για τα βήματα τους ως επαγγελματίες ζητώντας όχι μόνο προσωπικό αλλά και συμβουλές για την καριέρα τους.

http://lachef.gr/

 

Chef D Oeuvre

Αποτέλεσμα εικόνας για chef d oeuvre greece

Η CHEF D’ OEUVRE είναι η πρώτη εξειδικευμένη σχολή Γαστρονομίας που λειτούργησε στην Ελλάδα, η οποία πρωτοστατεί και ξεχωρίζει για το υψηλό επίπεδο παρεχόμενης εκπαίδευσης και για τις συνεχείς διακρίσεις της.

Η ποιότητα εκπαίδευσης, η εξειδίκευση, η πολύχρονη εμπειρία, η συνέπεια και ο επαγγελματισμός, είναι στοιχεία που ανέδειξαν την CHEF D’ OEUVRE, ως μία από τις πιο καταξιωμένες Τουριστικές Σχολές της Ευρώπης.Αδιαμφισβήτητη απόδειξη της αναγνώρισης του επιπέδου της είναι ο ορισμός της ως Επίσημου Οργανισμού Εκπαίδευσης για την Διατροφή των Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Μια διάκριση που για πρώτη φορά παγκοσμίως δόθηκε σε σχολή.

Η φιλοσοφία της CHEF D’ OEUVRE  είναι να δημιουργεί τους καλύτερους επαγγελματίες,  πανέτοιμους να αναλάβουν αμέσως, υπεύθυνες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Οι ειδικότητες τις οποίες μπορεί κανείς να ακολουθήσει στη CHEF D’OEUVRE είναι:

  • Επαγγελματική Μαγειρική
  • Ζαχαροπλαστική
  • Αρτοποιία
  • Μπαρ
  • Διοίκηση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων (F & Β Μanagement)

Η εκπαίδευση είναι υψηλών προδιαγραφών και γίνεται με τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τα πιο εξελιγμένα μέσα, τόσο στα θεωρητικά όσο και στα εργαστηριακά μαθήματα.

Οι πάνω από 4000 απόφοιτοι της CHEF D’OEUVRE που σήμερα είναι επιτυχημένοι επαγγελματίες chef, ζαχαροπλάστες, F&B managers και Barmen, οι οποίοι εργάζονται ή διευθύνουν τις δικές τους επιχειρήσεις, επιβεβαιώνουν ότι το διαβατήριο της επιτυχημένης καριέρας τους ήταν η Σχολή τους!

http://www.chefdoeuvre.gr/web/

 

ΙΕΚ Praxis

Αποτέλεσμα εικόνας για iek praxis

Οι κορυφαίοι σεφ Λευτέρης Λαζάρου (Βαρούλκο), Ξενάκης Γκίκας και Χαραλαμπόμπουλος Αλέξανδρος μοιράζονται την εμπειρία και τις γνώσεις μέσα από το ΙΕΚ Praksis, το οποίο προσφέρει στους απανταχού ενδιαφερόμενους τόσο διετή προγράμματα όσο και ταχύρρυθμα . Ενδεικτικά, η ειδίκευση Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας διαρκεί 2 έτη, η Σύγχρονη Επαγγελματική Μαγειρική έχει διάρκεια έξι μήνες και απευθύνεται και σε ερασιτέχνες, και η Επαγγελματική Ζαχαροπλαστική διαρκεί επίσης έξι μήνες.

 

ΙΕΚ ΞΥΝΗ

IEK ΞΥΝΗ Believe

Τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, η κορυφαία επιλογή εκπαιδευτικής κατάρτισης, προσφέρουν ποιοτικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες, πάντα με γνώμονα την ανθρωποκεντρική εκπαίδευση και την αναγνωρισμένη πιστοποίηση.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δίπλωμα των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποτελεί σταθερή επένδυση για χιλιάδες νέους και νέες που το εμπιστεύονται. Παράλληλα, κατοχυρώνει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και τους συνδέει άμεσα με την εξέλιξή τους στον επαγγελματικό στίβο.

Συγκεκριμένα, το Δίπλωμα που θα αποκτήσεις με την επιτυχή αποφοίτησή από τα Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ:

  • είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης -δίνοντάς σου τη δυνατότητα για συνέχιση των σπουδών σου σε Ελλάδα και εξωτερικό- ως Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, Επιπέδου 4, (Ν. 4186/2013, άρθρο 25, παρ.1ε), που αντιστοιχεί σε Επίπεδο Σπουδών 5 με βάση την αντιστοίχιση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων
  • είναι Κρατικό και χορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας έπειτα από συμμετοχή σου στις εξετάσεις πιστοποίησης, στις οποίες συμμετέχουν ισότιμα οι απόφοιτοι όλων των Ι.Ε.Κ. της χώρας, δημοσίων και ιδιωτικών
  • είναι αναγνωρισμένο ως τυπικό προσόν στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που διενεργούνται για διορισμό στο Δημόσιο (Π.Δ.50/27/2001 ΦΕΚ 39/Α’/5-3-2001 & Π.Δ. 347/2003, ΦΕΚ 115/Α’/31-12-03) και μοριοδοτείται με 150 μονάδες (Άρθρο 8 Ν. 3051/2002, ΦΕΚ 220/Α/20-9-02)

Επιπλέον: οι Βεβαιώσεις Επαγγελματικής Κατάρτισης των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ είναι απολύτως ισότιμες των Δημοσίων ΙΕΚ

Σπουδές Τυροκομίας- ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Η τυροκομία είναι ένας από τους κλάδους που γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ο «Τεχνικός Γαλακτοκομίας – Τυροκόμος» κατέχει όλες τις απαραίτητες θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις προκειμένου να παρασκευάζει τυριά κάθε είδους, φροντίζοντας καθημερινά να νοστιμεύει τα γεύματά μας!

Σπουδές Μαγειρικής – ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Η τέχνη της γαστρονομίας ακολουθεί πιστά, από τα πανάρχαια χρόνια, την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Εξάλλου, λόγω της άρρηκτης σχέσης που υπάρχει ανάμεσα στη Μαγειρική και στον Τουρισμό, ο «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης (Chef)» αποτελεί, διαχρονικά, από τα πλέον κερδοφόρα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Εκπαιδεύεσαι από άριστα καταρτισμένο διδακτικό προσωπικό, κορυφαίους και βραβευμένους chef

Κάνεις την πρακτική σου στα σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια επαγγελματικής Μαγειρικής των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, σε Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα και Θεσσαλονίκη

Λαμβάνεις υψηλής ποιότητας εκπαίδευση με ανταγωνιστικά δίδακτρα

Έχεις στη διάθεσή σου υλικά και εργαλεία Μαγειρικής υψηλής ποιότητας

Κάνεις την πρακτική σου άσκηση σε κορυφαίες τουριστικές μονάδες και γνωστές αλυσίδες εστιατορίων, δίπλα σε έμπειρους σεφ

 Πραγματοποιείς εκπαιδευτικές επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους εστίασης

Συμμετέχεις τακτικά σε διαλέξεις – παρουσιάσεις Μαγειρικής γνωστών ξενοδοχείων, εστιατορίων και εταιρειών τροφίμων

Παρακολουθείς πρωτοποριακά μαθήματα και σεμινάρια μαγειρικής, που διοργανώνει η σχολή chef των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ, με σκοπό την επαγγελματική σου κατάρτιση και τον εμπλουτισμό του βιογραφικού σου – Ενδεικτικά: «Η τέχνη της γαστρονομίας & Επαγγελματική Μαγειρική», «Οινογνωσία-Οινολογία», «Ελληνικά Τυριά»

Συμμετέχεις σε εκθέσεις και πανελλήνιους διαγωνισμούς Μαγειρικής, όπου παίρνουν μέρος οι πιο γνωστές σχολές μαγειρικής, και οι σπουδαστές των Ι.ΙΕΚ ΞΥΝΗ αποσπούν πλήθος διακρίσεων και χρυσών μεταλλίων

 Συμμετέχεις ενεργά στην εβδομάδα Επισιτισμού του XINIS EDUCATION FESTIVAL (www.xinisfestival.edu.gr), του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη, με πλήθος δωρεάν σεμιναρίων, συνεδρίων, ημερίδων και workshops

Μπορείς να αποκτήσεις την κορυφαία πιστοποίηση σπουδών NCFE από τον διεθνή φορέα απονομής τίτλων σπουδών της Βρετανίας και να ενισχύσεις το βιογραφικό σου, αποκτώντας συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι αποφοίτων από άλλες σχολές chef

Σπουδές Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής – ΙΕΚ ΞΥΝΗ

Η τέχνη της Αρτοποιίας-Ζαχαροπλαστικής αποτελεί μία από τις πλέον διαχρονικές τέχνες, με στόχο την ανάδειξη της αληθινής γεύσης. Τα αρτοσκευάσματα και το επιδόρπιο αποτελούν απαραίτητα συμπληρώματα στο καθημερινό μας διαιτολόγιο.

Εξάλλου, η Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική συνδέεται άρρηκτα και με τον τουριστικό τομέα, γεγονός που κατατάσσει τον τεχνικό ζαχαροπλαστικής τέχνης μεταξύ των πλέον δυναμικών και δημοφιλών επαγγελματιών, με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας, άμεση επαγγελματική αποκατάσταση και υψηλές οικονομικές απολαβές.

http://www.iek-xini.edu.gr/

 

ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ

Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμός

Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ προσφέρει στους νέους σπουδαστές και σπουδάστριες προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης υψηλού επιπέδου σε ειδικότητες πολύ υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας.Οι ειδικότητες της σχολής Τουρισμού διδάσκονται σε αίθουσες διδασκαλίας και σύγχρονα εργαστήρια με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και όλα τα απαραίτητα εποπτικά μέσα. Περιλαμβάνεται επίσης πρακτική άσκηση σε ένα πολύ ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων επιχειρήσεων εστίασης, ξενοδοχείων κλπ.Παράλληλα με τις εγκύκλιες σπουδές, οι σπουδαστές του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ παρακολουθούν εξειδικευμένα θεματικά σεμινάρια στα οποία διδάσκουν διάσημοι Chefs και Pastry ChefsΟι σπουδαστές των Ξενοδοχειακών συμμετέχουν σε Ημέρες Καριέρας και άλλες επιτυχημένες εκδηλώσεις όπου έρχονται σε επαφή με δεκάδες επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου.Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι ο μοναδικός φορέας εκπαίδευσης που επενδύει σε πρωτοποριακές ειδικότητες στον κλάδο του Τουρισμού με μεγάλη ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια όπως τα Στελέχη Κρουαζιερόπλοιων, οι Κυβερνήτες Σκαφών Αναψυχής (Skippers) και ο Αγροτουρισμός.

Οι ειδικότητες της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων-Επισιτισμού είναι οι εξής:

  • Ξενοδοχειακά (Hotel Management)
  • Σχολή Ζαχαροπλαστικής
  • Σχολή Μαγειρικής (Σεφ)
  • Στέλεχος Κρουαζιερόπλοιων
  • Skippers
  • Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων
  • Αγροτουρισμός
  • Κυβερνήτης Σκαφών Αναψυχής

Οι σπουδές Τουριστικών Επαγγελμάτων στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ υπερέχουν διότι:

  • Σπουδάζεις σε μιαΣχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων με κορυφαίες εγκαταστάσεις. Οι κουζίνες και τα εργαστήρια Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατασκευάστηκαν σύμφωνα με το μοντέλο διασφάλισης και ελέγχου ποιότητας HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point) του προγράμματος ασφάλειας τροφίμων που υποστηρίζεται από τις εξής αμερικανικές υπηρεσίες:  Υπηρεσία Ελέγχου Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA),  Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος  (EPA), Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ και Υπουργείο Γεωργίας (USDA).
  • Η Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ είναι η πλέονβραβευμένη με δεκάδες διακρίσεις και βραβεία στο ενεργητικό της από τη συμμετοχή των σπουδαστών σε διαγωνισμούς Μαγειρικής και εκθέσεις Τροφίμων και Ποτών μεγάλης κλίμακας.
  • Τα μαθήματα διδάσκονται σε εργαστήρια Μαγειρικής, Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής, Εστιατορικής, Bar – Οινολογίας, Εργαστήρια Η/Υ και Show Rooms.
  • Ο ΟΜΗΡΟΣ συνεργάζεται μεδιάσημους Σεφ και Ζαχαροπλάστες που διδάσκουν τα μυστικά της κουζίνας στους νέους σπουδαστές.
  • Οι σπουδαστές του τομέα διδάσκονται ξένες γλώσσες, αποκτούν διοικητικές ικανότητες και έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουνσπουδές εξαιρετικά υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό μέσα από διεθνείς συνεργασίες όπως αυτή με την “Le Cordon Bleu”, τον παγκόσμιο ηγέτη στη Γαστρονομία και την Εστίαση.
  • Το ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ κατέχειρεκόρ επαγγελματικής αποκατάστασης των αποφοίτων του στην περίοδο της κρίσης. Σύμφωνα με έρευνα της ALCO (Ιούλιος 2016), για τα έτη 2008-2014 της βαθύτατης οικονομικής ύφεσης, δύο στους τρεις αποφοίτους (64%) του ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ εργάζονται στην ειδικότητα που έχουν σπουδάσει.
  • Στο ΙΕΚ ΟΜΗΡΟΣ έχουμε κατασκευάσει τοδυναμικό portal career.omiros.gr που φέρνει σε επαφή σπουδαστές με επιχειρήσεις που αναζητούν εργαζομένους και νέους συνεργάτες.

https://www.omiros.gr/

 

ΙΕΚ ΜASTER

ΙΕΚ MASTER

Το ΙΕΚ ΜΑSTER στηρίζει τους σπουδαστές του και προσφέρει:

  • Εξατομικευμένη συμβουλευτική στους σπουδαστές
  • Ειδική εκπαίδευση και διαρκή ενημέρωση
  • Χτίσιμο επαγγελματικού προφίλ
  • Πρόσθετη κατάρτιση σε εξειδικευμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες
  • Ομαδική ασφάλιση σπουδαστών μας
  • Αναβολή στράτευσης (βάσει της σχετικής νομοθεσίας)
  • Μαθήματα ξένων γλωσσών με δυνατότητα πιστοποίησης ως πρόσθετο προσόν για εξειδικευμένη απασχόληση ή αυτοαπασχόληση
  • Οργανωμένη συμμετοχή σε projects και εργασίες
  • Διάθεση αναλώσιμων υλικών
  • Σημαντικές εκπτώσεις σε ωφελουμένους Προγραμμάτων του Εκπαιδευτικού Ομίλου μας, σε νέες έγραφες από συστάσεις ήδη σπουδαστών μας και Διευκολύνσεις Αποπληρωμής σε άτομα με ιδιαίτερες οικονομικές δυσκολίες, σε προεξόφληση διδάκτρων, σε άτομα ΑΜΕΑ κλπ.

Το καλό και ποιοτικό φαγητό και η μεσογειακή διατροφή, κερδίζουν συνεχώς την προτίμηση του κόσμου απαιτώντας εκπαιδευμένους δημιουργούς. Η ειδικότητα του Chef έρχεται ως αρωγός των αναγκών των Ελληνικών Επιχειρήσεων του Επισιτιστικού χώρου να καλύψει τα υπάρχοντα κενά με στελέχη ικανά να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της αγοράς. Ως επαγγελματίας, ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, (Chef) κατέχει τις δεξιότητες να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την οργάνωση και τη λειτουργία μιας σύγχρονης κουζίνας, ανεξάρτητα από το μέγεθος και τον τύπο της.

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων οι καταρτιζόμενοι είναι σε θέση να:

Συνθέτουν μενού ανάλογα με την εποχή, την εθνικότητα και τις συνήθειες των πελατών, τη σύγχρονη διαιτητική καθώς και τις ισχύουσες αγορανομικές διατάξεις

Ελέγχουν την ποιότητα των ειδών του παντοπωλείου, των λαχανικών, των φρούτων, των προϊόντων γάλακτος

Γνωρίζουν τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου

Αναγνωρίζουν τις ποικιλίες των κρασιών και τη σχέση τους με τα φαγητά

Ελέγχουν & συγκρίνουν τιμές αγοράς, διαχειρίζονται παραλαβές, απογραφές, οργανώνουν το τμήμα προμηθειών

Γνωρίζουν τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό μιας σύγχρονης επαγγελματικής κουζίνας

Επαγγελματική σταδιοδρομία

Το Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης IΙΕΚ MASTER είναι αναγνωρισμένο τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Αναγνώριση Πτυχίου

Πτυχίο απολύτως ισότιμο με αυτό του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπλέον μοριοδότηση 150 μονάδων σε πιθανούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ. (Στηρίζεται στο άρθρο 8, Ν. 3051/2002 (ΦΕΚ 220/A/20-9-02).

Παράλληλα ισχύει η αναγνώριση του Διπλώματος ως τυπικού προσόντος για διορισμό στο Δημόσιο.

Βάσει των ΠΔ 50/2001 (ΦΕΚ 39/Α/05-03-2001) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με τα ΠΔ 347/2003 (ΦΕΚ115/Α/31-12-2003, Εγκ. ΔΟΑ/Φ13/1873, Παράρτημα Γ), Π.Δ. 44/2005 (ΦΕΚ 63/Α/9-03-2005), Π.Δ. 116/2006 (ΦΕΚ 115/Α/9-06-2006), Π.Δ. 146/2007 (ΦΕΚ 185/A/3-08-2007).

Πρακτική Άσκηση

Η Πρακτική Άσκηση είναι συνολικής διάρκειας 960 ωρών, είναι συναφής με το αντικείμενο της ειδικότητας και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε Ελλάδα και Κύπρο. Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για την απόκτηση «Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης» (άρθρο 23 του Ν. 4186/2013 για την «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις»).

Μέσω της Πρακτικής Άσκησης ή της Μαθητείας, οι καταρτιζόμενοι του ΙΙΕΚ MASTER ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους και αποκτούν επαγγελματική εμπειρία σε συναφείς με την κατάρτισή τους κλάδους, σε θέσεις που προσφέρονται από φορείς και επιχειρήσεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Που μπορώ να εργαστώ

Ο Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης μπορεί να εργασθεί στο Δημόσιο ή στον Ιδιωτικό τομέα σε:
Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και σε επιχειρήσεις Επισιτισμού
Επιχειρήσεις τροφίμων
Μικρότερα και μεγαλύτερα εστιατόρια
Κρουαζιερόπλοια
Εταιρείες catering
Παρασκευή εδεσμάτων στα νοσοκομεία
Παιδικούς σταθμούς
Camping – Κατασκηνώσεις
Επιχειρήσεις αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής
(Ως) Ελεύθερος Επαγγελματίας

http://www.iekmaster.gr/

 

ΙΕΚ NEW YORK

Με την δύναμη του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College σε συνεργασία με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υψηλού διεθνούς κύρους, το ΙΙΕΚ New York ιδρύθηκε ως φυσική συνέχεια μιας 25ετούς υψηλής ποιότητας παροχής υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης, της επιμόρφωσης και της επαγγελματικής κατάρτισης. Κατάκτησε την Ελληνική και την Παγκόσμια αγορά εργασίας, με σιγουριά και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ποιοι Είμαστε:

Το ΙΙΕΚ New York έχει λάβει άδεια από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας & Θρησκευμάτων τον Σεπτέμβριο του 2014 (υπ.αριθ.10698/12-9-2014 – ΦΕΚ Β/2575/26-9-2014). Ανήκει στον Εκπαιδευτικό Όμιλο του New York College, έναν όμιλο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που, σε συνεργασία με Αμερικανικά και Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια υψηλού διεθνούς κύρους, προσφέρουν ποιοτική πολυπολιτισμική εκπαίδευση στην Ελλάδα από το 1989, στην Τσεχία (University of new York Prague) από το 1998 και στην Αλβανία (University of New York Tirana) από το 2002.

Το ΙΙΕΚ New York είναι στελεχωμένο με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και εκπαιδευτές με υψηλά επιστημονικά προσόντα. Οι άνθρωποι μας είναι στελέχη, στην πλειονότητά τους με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές, με επαγγελματική εμπειρία και μεράκι για το αντικείμενο της εργασίας και της διδασκαλίας.

Οι εγκαταστάσεις μας είναι άρτια εξοπλισμένες με τον απαραίτητο τεχνολογικό και διδακτικό εξοπλισμό, και βρίσκονται στο Σύνταγμα και την Καλλιθέα.

11 τομείς σπουδών και 58 σύγχρονες ειδικότητες είναι εδώ για να σε κάνουν να ξεχωρίσεις!

Καλώς ήρθες στο ΙΙΕΚ New York!

Τεχνικός Μαγειρικής Tέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef)

Ο Chef, είναι ο απόλυτος κυρίαρχος κάθε κουζίνας ξενοδοχείου, εστιατορίου κλπ. Ο ¨μαέστρος¨ που συνθέτει και διευθύνει το μενού κάθεχώρου εστίασης, που οργανώνει τη λειτουργία του χώρου και διοικεί το προσωπικό του τομέα ευθύνης του. Ενα απο τα πλέον κερδοφόρα και ακόρεστα επαγγέλματα με αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Μια τέχνη και τεχνική που ακολουθεί πιστά την εξέλιξη της ανθρωπότητας από τα πανάρχαια χρόνια!

O απόφοιτος της ειδικότητας Τεχνικός Μαγειρικής Tέχνης – Αρχιμάγειρας (Chefτου ΙΙΕΚ NEW YORK, είναι ένας εξειδικευμένος εργαζόμενος ικανός να χειρίζεται υπεύθυνα και αυτόνομα τα ακόλουθα θέματα:

  • Τονποιοτικό έλεγχο, τη συντήρηση και την αξιοποίηση των τροφίμων.
    • Τηνυγιεινή των τροφίμων.
    • Την παρασκευή εδεσμάτων κάθε μορφής και ποικιλίας.
    • Την οργάνωση και διοίκηση της κουζίνας.
    • Τον τεμαχισμό και την προετοιμασία κρεάτων – πουλερικών – κυνηγιών – ψαριών – θαλασσινών και τη χρήση κάθε τεμαχίου.
    • Τη σωστή σύνθεση κάθε μενού με βάση τις ισχύουσες αγορανομικές και υγειονομικές διατάξεις.
    • Την παρουσίαση και διακόσμηση εδεσμάτων.
    • Την τέχνη της ζαχαροπλαστικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι (2) έτη και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση. Το διδακτικό έτος περιλαμβάνει δύο εξάμηνα φοίτησης διάρκειας 300 ωρών κατάρτισης έκαστο. Η φοίτηση είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, (300 ώρες ανά εξάμηνο) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.
Το πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα παράλληλα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου.

Γιατί να μας επιλέξεις

  • Δυνατότητα επιλογής πρωινών ή απογευματινών μαθημάτων.
    • Υψηλή ποιότητα εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
    • Διδακτική ομάδα επιφανών επιστημόνων & διακεκριμένων επαγγελματιών.
    • Υποστηρικτική διδασκαλία & εκπαιδευτική καθοδήγηση.
    • Συνεργασία με τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της αγοράς εργασίας.
    • Προοπτικές άμεσης απασχόλησης.
    • Σύγχρονες εγκαταστάσεις στο κέντρο της Αθήνας.
    • Αίθουσες Υπολογιστών εξοπλισμένες με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία σε Η/Υ, εκτυπωτές και video-conferencing σε wireless περιβάλλον.
    • Προσωπικός Σύμβουλος Σπουδών.
    • Εξειδικευμένες διαλέξεις , σεμινάρια και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε εταιρείες και εκθέσεις.
    • Σπουδαστικές δράσεις.
    • Δυνατότητα απόκτησης ανώτερων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών.
    • Βιβλιοθήκη που λειτουργεί 12 ώρες την ημέρα.

Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής

Διαχρονικά το επάγγελμα Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής είχε και θα εξακολουθεί να έχει αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας. Η ενασχόληση με το συγκεκριμένο επάγγελμα προσφέρει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση με θετικές προοπτικές, και αρκετά καλές αμοιβές.
Τα βασικά χαρακτηριστικά ενός Αρτοποιού-Ζαχαροπλάστη ειναι η φαντασία, η δημιουργικότητα και η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να αναπτύξει υψηλού επιπέδου τεχνικές και δεξιότητες που απαιτούνται για να ανταποκριθεί ο σπουδαστής στις προκλήσεις του χώρου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύμηνη πρακτική εξάσκηση και βοηθά τους σπουδαστές να προσεγγίσουν την συγκεκριμένη ειδικότητα αντιμετωπίζοντας με επιτυχία όλες τις απαιτήσεις και ιδιαιτερότητες του κλάδου. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις τεχνικές και διοικητικές δεξιότητες που απαιτούνται, την ευαισθητοποίηση του επιχειρηματικού πνεύματος και την παροχή εμπειρίας σε ένα ευρύ φάσμα των διαδικασιών της αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής.

Η διάρκεια του προγράμματος στο ΙΙΕΚ NEW YORK είναι (2) έτη και ένα εξάμηνο πρακτική άσκηση. Το διδακτικό έτοςπεριλαμβάνει δύο εξάμηνα φοίτησης διάρκειας 300 ωρών κατάρτισης έκαστο. Η φοίτηση είναι πέντε (5) συνολικά εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα (4) εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, (300 ώρες ανά εξάμηνο) και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης ή Μαθητείας συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Το πέμπτο εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης δύναται να λαμβάνει χώρα παράλληλα κατά τη διάρκεια του τρίτου και του τέταρτου εξαμήνου.

https://www.ieknewyork.gr/

 

CULINARY CENTER AND COOKERY CLUB

logo

Σπουδές Τεχνικός Μαγειρικής / Ζαχαροπλαστικής

Η τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής αποτελεί μία επαγγελματική κατεύθυνση, η οποία εμφανίζει ιδιαίτερη δυναμική και έχει αναγνωριστεί παγκοσμίως η σημασία της στην οικονομική ανάπτυξη ενός τόπου. Ο μάγειρας και ο ζαχαροπλάστης αποτελούν επαγγέλματα σε διαρκή ζήτηση, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Γιατί Σπουδές στο Culinary Center ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ?

Τα ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ Culinary Center αποτελούν έναν πρότυπο εκπαιδευτικό χώρο Γαστρονομικής Εκπαίδευσης! Αυτό σημαίνει ότι είστε μέλη μίας επίλεκτης ομάδας μαθητών που έχουν θέσει υψηλά πρότυπα και κριτήρια στην εκπαίδευσή τους με ένα και μοναδικό σκοπό: Να γίνουν οι καλύτεροι στην Μαγειρική/Ζαχαροπλαστική Τέχνη! 

Η εκπαίδευση πρέπει να στηρίζεται σε καταρτισμένη μεθοδολογία και τεχνική για να δομήσεις μία ολόκληρη τέχνη! Η εκπαίδευση που ακολουθούμε στηρίζεται στην ίδια μεθοδολογία που ακολουθούν τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια Γαστρονομίας ανά τον κόσμο.

  • Άμεση Πιστοποίηση Επαγγέλματος αναγνωρισμένη από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος
  • Σχολή αναγνωρισμένη από την WACS (World Association of Chefs Societies)
  • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με άριστα αποτελέσματα και αναγνώριση Quality Training Label
  • Πρακτικά Εργαστήρια
  • Μικρή αναλογία μαθητών καθηγητή 12:1
  • Καταξιωμένοι Εκπαιδευτές
  • Συνεχιζόμενη επαγγελματική εκπαίδευση ενηλίκων
  • Υπερσύγχρονο Περιβαλλον
  • Πρακτική Εξάσκηση
  • Προγράμματα ενδυναμωσης ομάδων
  • Συναρπαστικα και Διαδραστικά μαθήματα

Υποστηρίζουμε την Επαγγελματική αποκατάσταση

Ως απόφοιτος των ειδικότητων Μαγειρικής | Ζαχαροπλαστικής Τέχνης, οι μαθητές μας μπορούν να εργαστούν:

  • Ατομική επιχείρηση
  • Ιδιωτικές Βίλες
  • Ξενοδοχεία, Εστιατόρια
  • Εταιρείες Catering
  • Εταιρείες τροφίμων
  • Κρουαζιερόπλοια, Camping, Κατασκηνώσεις
  • Τηλεοπτικές εκπομπές

Culinary Arts Program

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

To Culinary Arts Program είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σας δίνει την δυνατότητα να μυηθείτε στην τέχνη της μαγειρικής/ζαχαροπλαστικής. Στόχος του είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Μάγειρα/Chef με ποιοτικούς όρους. Το Culinary Arts σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα, δημιουργώντας επιδέξιους μάγειρες μέσα από πολλαπλά εργαστήρια και ιδιαίτερα ολιγομελή τμήματα έως 9 ατόμων!

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά ένα διδακτικό έτος και προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις, ορολογία και πρακτικές δεξιότητες στην κουζίνα που το κάνουν πραγματικά μοναδικό! Εξάλλου αυτός είναι και ο λόγος που η Σχολή φέρει Ειδική Αναγνώριση από την Παγκόσμια Κοινότητα Αρχιμαγείρων (WACS).

Σε κάθε επίπεδο που ολοκληρώνετε διεκδικείτε την ανάλογη Πιστοποίηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος που θα αποκτήσετε συνολικά:

  • Πιστοποίηση Commis Chef, Πιστοποίηση Commis Pastry Chef, Πιστοποίηση Ασφάλειας και Υγιεινής, Πιστοποίηση Αγορανομικού Υπεύθυνου Επισιτιστικών Επιχειρήσεων από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
  • Πιστοποίηση Cook Chef ή Pastry Chef
  • Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης “CULINARY ARTS” από τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center διαπιστευμένη από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης βάσει προτύπου QTL Expert.
  • Συστατική Επιστολή από τον επιβλέποντα Chef εκπαιδευτή σας.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

  • Απόφοιτους Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ, για εξειδίκευση και γρήγορη ένταξη στην αγορά
  • Επαγγελματίες που θέλουν να διευρύνουν ή φρεσκάρουν τις γνώσεις  
  • Επαγγελματίες που θέλουν να προετοιμαστούν για τις εξετάσεις πιστοποίησης COOK/CHEF
  • Εργαζόμενους που επιθυμούν να αλλάξουν εργασία ή να ακολουθήσουν ένα δεύτερο επάγγελμα
  • Άνεργους, για άμεση ένταξη στην αγορά εργασίας
  • Ενήλικες, για επιμόρφωση και προσωπική ανάπτυξη

Pastry Arts Program

ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟ & ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

To Pastry Arts Program είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που σας δίνει την δυνατότητα να μυηθείτε στην τέχνη της ζαχαροπλαστικής. Τα υψηλά ποιοτικά κριτήρια που έχει θέσει η Σχολή, αλλά και η υπεροχή της που βασίζεται τόσο στην αφοσίωση των εργαστηριακών εφαρμογών, αλλά και στο εξαιρετικό υπόβαθρο των εκπαιδευτών, καθιστά τις σπουδές σας άριστα καταρτισμένες!

Το πρόγραμμα διαρκεί συνολικά 5,5 μήνες, στόχος του είναι η επαγγελματική στήριξη και ανάδειξη της ειδικότητας του Ζαχαροπλάστη/Pastry Chef με ποιοτικούς όρους. 

Ποια τα πλεονεκτήματα του προγράμματος? Το πρόγραμμα σας προσφέρει εξειδικευμένες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, δομημένο τρόπο παρουσίασης και επαγγελματική ορολογία.  Σας εκπαίδευει στις αρχές ασφάλειας και υγιεινής, στην λειτουργία-οργάνωση, αλλά και στην τροφογνωσία! Τα μαθήματα αποτελούνται κυρίως από εργαστήρια.

Σε κάθε επίπεδο που ολοκληρώνετε διεκδικείτε την ανάλογη Πιστοποίηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος που θα αποκτήσετε συνολικά:

  • Πιστοποίηση Commis Pastry Chef, Πιστοποίηση Ασφάλειας και Υγιεινής, Πιστοποίηση Αγορανομικού Υπεύθυνου Επισιτιστικών Επιχειρήσεων
  • Πιστοποίηση Pastry Chef
  • Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης “PASTRY ARTS” από τα Μαθήματα Μαγειρικής Culinary Center διαπιστευμένη από τον Τεχνοβλαστό Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης βάσει προτύπου QTL Expert.
  • Συστατική Επιστολή από τον επιβλέποντα Chef εκπαιδευτή σας.

http://www.mathimatamageirikis.gr/el/

 

GRAND FOYER

Call to action Image

Ο πρωταρχικός στόχος και η βασική επιδίωξη του εκπαιδευτικού φορέα «Grand Foyer» είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η συνεχής προσπάθεια σε κτιριακές εγκαταστάσεις και νέες τεχνολογίες για τη διασφάλιση καινοτόμων ειδικοτήτων με άμεση απορρόφηση από την αγορά εργασίας.

Η σχολή μας έχει εξασφαλίσει καταξιωμένους επιστήμονες, επαγγελματίες και εκπαιδευτικό προσωπικό και υπόσχεται συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση του εκπαιδευτικού του προσωπικού για την εύρυθμη και αποτελεσματική διδασκαλία και κατάρτιση των σπουδαστών μας.

Το όραμα μας είναι να προσφέρουμε και να αναβαθμίσουμε τον τομέα της εκπαίδευσης πραγματοποιώντας παράλληλα κάποια από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νέων ανθρώπων με συνέπεια, υπευθυνότητα και αγάπη για το κοινωνικό σύνολο.

Οι σπουδές της μαγειρικής αφορούν όσους ονειρεύονται να διακριθούν και να γίνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες στην τέχνη της μαγειρικής και στα μυστικά της γαστρονομίας.
Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό έτος και λειτουργούν τμήματα πρωινά, μεσημεριανά ή απογευματινά. Η διδασκαλία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια μαγειρικής και σε χώρους εστίασης και ξενοδοχειακά συγκροτήματα που διαθέτουν πλήρεις εγκαταστάσεις για καλύτερη πρακτική άσκηση και κατανόηση των μαθημάτων.
Η διδακτέα ύλη εμπλουτίζεται από τις νέες τάσεις της αγοράς και οι απόφοιτοί μας αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα όπως είναι η παρασκευή πρώτων υλών σε εδέσματα, η διαχείριση πρώτων υλών, η παρουσίασή τους καθώς και η ορολογία τους.

 Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής αποκτάει:

  • Βεβαίωση Σπουδών Μαγειρικής
    • Diploma από Διεθνή Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης

Οι σπουδές της ζαχαροπλαστικής απευθύνονται σε όλους όσους επιθυμούν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την παρασκευή γλυκών, ζυμών σαν πρώτη ύλη και την παρασκευή φαγητών ζεστών και κρύων για την δημιουργία ενός μπουφέ.
Η διάρκεια φοίτησης είναι ένα ακαδημαϊκό έτος. Λειτουργούν τμήματα πρωινά, μεσημεριανά ή απογευματινά. Η διδασκαλία γίνεται σε ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια μαγειρικής και σε χώρους εστίασης και ξενοδοχειακά συγκροτήματα που διαθέτουν πλήρεις εγκαταστάσεις για καλύτερη πρακτική άσκηση και κατανόηση των μαθημάτων.
Η διδακτέα ύλη εμπλουτίζεται από τις νέες τάσεις και τεχνικές στον τομέα της ζαχαροπλαστικής τέχνης και οι απόφοιτοι αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις σε θέματα όπως είναι η παρασκευή πρώτων υλών σε γλυκά, η παρουσίασή τους καθώς και η ορολογία τους.

 Με την ολοκλήρωση του προγράμματος ο σπουδαστής αποκτάει:
• Βεβαίωση Σπουδών Ζαχαροπλαστικής & Αρτοποιίας
• Diploma από Διεθνή Βρετανικό φορέα Πιστοποίησης

Επαγγελματική Αποκατάσταση
Ολοκληρώνοντας τη φοίτησή σας είστε οι μελλοντικοί επαγγελματίες ικανοί να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της αγοράς και έχετε μια εξασφαλισμένη καριέρα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής και του ευρύτερου χώρου του επισιτισμού μέσω του γραφείου επαγγελματικής αποκατάστασης.
Πιο συγκεκριμένα μέσα από το γραφείο επαγγελματικής αποκατάστασης μπορείτε να εργαστείτε σε:
• μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες,
• επιχειρήσεις εστίασης όπως είναι ζαχαροπλαστεία και εστιατόρια,
• εργαστήρια ζαχαροπλαστικής
• μεγάλες μονάδες catering
• καφετέριες και σνακ – μπαρ,
• δικό σας ζαχαροπλαστείο

http://grandfoyer.gr/

 

IEK ETOILE

ΙΙΕΚ Etoile by Les Chefs

ΚΥΡΟΣ ETOILE

Ο επαγγελματισμός, η αξιοπιστία και η συνέπεια της Etoile την έχουν αναδείξει σε σταθερό σημείο αναφοράς και αναγνώρισης των πιο απαιτητικών επιχειρήσεων και οργανισμών τόσο στον επισιτιστικό κλάδο, όσο και στην τουριστική βιομηχανία.

Το Κύρος της Etoile αποτελεί σήμερα την πιο σημαντική της αξία.  Είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα που διακρίνει κάθε σπουδαστή και μελλοντικό απόφοιτό μας και τον ακολουθεί για όλη του τη ζωή.

Η Etoile by Les Chefs
σε καλωσορίζει στην Επιτυχία!

Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Αρχιμάγειρας

Ένα καινοτόμο και ολοκληρωμένο διετές πρόγραμμα που συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα, εργαστήρια και εξειδικευμένα σεμινάρια από κορυφαίους επαγγελματίες, που προσφέρονται εντελώς δωρεάν, με σκοπό την παροχή άριστης γνώσης και κατάρτισης στους μελλοντικούς Επαγγελματίες του Επισιτιστικού και Τουριστικού κλάδου.

Αρτοποιία – Ζαχαροπλαστική
Pastry
Chef

O σπουδαστής εκπαιδεύεται στο να ανταπεξέλθει σε κάθε είδους επαγγελματική πρόκληση, έχοντας αποκτήσει γνώσεις γύρω από την επιλογή των πρώτων υλών, τον εξοπλισμό, τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, την παρασκευή, τη διαιτητική αλλά και τις επιχειρηματικές τεχνικές,

Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων
& Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

Ο σπουδαστής Τουριστικών Επαγγελμάτων του ΙΕΚ ETOILE by Les Chefs, από την πρώτη στιγμή της κατάρτισης του, παρακολουθεί μαθήματα σε συνθήκες προσομοίωσης όπως BAR, RECEPTION, υπηρεσίες ορόφων και σάλας ξενοδοχείου, αποκτώντας όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθει στον ιδιαίτερα δυναμικό και ανταγωνιστικό χώρο της Διοίκησης …

Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις

Η Etoile by Les Chefs  στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο, επταώροφο κτίριο, που βρίσκεται σε κομβικό σημείο στο Νέο Κόσμοδίπλα σε Μετρό και Τραμ, γεγονός που διευκολύνει στο μέγιστο την καθημερινή πρόσβαση.

Διαθέτει υπερσύγχρονα εργαστήρια, και εργονομικές αίθουσες για διδασκαλία και ένα κελάρι μοναστηριακού τύπου, με εκατοντάδες ετικέτες οίνου από τον Ελληνικό και το Διεθνή Αμπελώνα.

Ασφάλεια και Προσβασιμότητα

Οι εγκαταστάσεις της Etoile έχουν ελεγχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης και αποτελούν πρότυπο προσβασιμότητας και ασφάλειας.

Το κτίριο είναι πλήρως προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία και καλύπτεται από ολοκληρωμένο σύστημα παθητικής και ενεργητικής πυρασφάλειας, ενώ διαθέτει πολεοδομική άδεια εκπαιδευτηρίου, υπερκαλύπτοντας τις ….

Κρατική Αναγνώριση

Οι σπουδές στην Etoile είναι αναγνωρισμένες από το Ελληνικό Δημόσιο για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι σπουδές αποτελούν μία σημαντική επένδυση για το μέλλον, με σημαντικό οικονομικό κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Η απόκτηση Κρατικού Διπλώματος από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας είναι το κλειδί για τη διεκδίκηση θέσης σε κρατικούς φορείς στην Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και πολλές τρίτες χώρες.

Η Etoile by Les Chefs συνεργάζεται με ένα μεγάλο αριθμό σημαντικών Οργανισμών στο χώρο της Γαστρονομίας και του Τουρισμού. Ανάμεσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τα μεγαλύτεραΞενοδοχεία της εγχώριας και της Διεθνούς αγοράς και Κορυφαία Εστιατόρια.

Παράλληλα η Etoile διατηρεί ισχυρές συνεργασίες χορηγίας με αναγνωρισμένες εταιρείες στην Ελλάδα και το Εξωτερικό ενώ τα σημαντικότερα Οινοποιεία εμπιστεύονται στη Σχολή εκατοντάδες ετικέτες οίνου από τον Ελληνικό και το Διεθνή Αμπελώνα.

Τέλος, τα διεθνή και αναγνωρισμένα memberships της Etoile εγγυώνται μια θέση εργασίας για τους αποφοίτους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης, από τη Disneyland Paris μέχρι και το Turtle Bay στο Λονδίνο.

http://etoile.edu.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο