Οι πολύχρωμες ποικιλίες του καρότου

Μία μικρή περιπλάνηση στον κόσμο των καρότων.

Φθηνά, που διατίθενται και το χειμώνα, εύκολο να μαγειρευτούν, χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καροτίνη, έχουν τη θέση τους σε μια ισορροπημένη διατροφή (ειδικά όταν προέρχονται από βιολογική καλλιέργεια, οπότε είναι φτωχότερα σε νιτρικά άλατα).

Αν και στο σούπερ μάρκετ συνήθως, βλέπουμε τα πορτοκαλί, μια ματιά στους πιο ιδιαίτερους πάγκους σας επιτρέπει να ανακαλύψετε πιο πολλές αποχρώσεις από κίτρινο μέχρι μωβ …

Μια σειρά από ενδιαφέροντα χρώματα, τα οποία έχουν εμπνεύσει μεγάλους σεφ.

 

Καρότα και μπαχαρικά, ο τέλειος γάμος!

Κάρρυ, κάρδαμο, πιπέρι, Marsala, κύμινο, τζίντζερ: Γενικά, το  καρότο και τα μπαχαρικά είναι πολύ καλά μαζί, σούπα ή πουρέ για να συνοδεύσουν γλυκάδια κοκκινιστά.

Αντλώντας από την παραδοσιακή μαροκινή συνταγή, ο Alain Ducasse έχει δημιουργήσει ένα μαγειρεμένο καρότο σε σαλάτα και το σερβίρει κρύο, αρωματισμένο με μία «Chermoula» (κόλιανδρο, σκόρδο, μαϊντανό, πιπέρι, κύμινο, λεμόνι).

Ο Joël Robuchon, φτιάχνει μία συνταγή με κύμινο. Με λίγη ζάχαρη, βούτυρο και χυμό πορτοκάλι στη συνταγή, και γίνεται ένα τέλειο συνοδευτικό για κρέας ή ψάρι.

 

Σε γλυκό ή αλμυρό…

Σε συνδυασμό με το πορτοκάλι, ο Joël Robuchon έχει κάνει επίσης κατανοητό ότι το καρότο φτιάχνει υπέροχα γλυκά. Σε μια άλλη συνταγή, ο σεφ το προσφέρει επίσης με μέλι. Μαγευτικό!

Υπάρχει φυσικά το παραδοσιακό αμερικανικό κέικ καρότου, νόστιμο με λίγη ζάχαρη άχνη …

Αλλά και μία πιο συγκεχυμένη, μια πίτα καρότο και φουά γκρα στο ζαχαροπλαστείο του Philippe Conticini. Σε αυτό το ξινό, η πικάντικη γεύση είναι η βάση της ισορροπίας όλων των γεύσεων. Μπορεί να φέρει τη γεύση των καρότων, το φουά γκρα, το κύμινο και το λεμόνι. Είναι ένα πλήθος των καρυκευμάτων!

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο