Λίγα ιστορικά για την τούρτα “Black Forest”

Η τούρτα Μπλακ Φόρεστ (Black Forest cake) είναι μια διάσημη και παραδοσιακή Γερμανική γλυκιά λιχουδιά. Περιλαμβάνει συνήθως στρώσεις σοκολατένιας παντεσπανιού ή μπισκουί, κρέμα κερασιού, φρέσκα κεράσια και κρέμα σαντιγί. Η τούρτα στολίζεται συνήθως με ξύσμα σοκολάτας και κεράσια.

Το όνομα της τούρτας προέρχεται από την περιοχή του Μαύρου Δάσους (Schwarzwald) στη νοτιοδυτική Γερμανία, όπου πιστεύεται ότι δημιουργήθηκε αρχικά.

Η παράδοση θέλει την τούρτα να είναι εμπνευσμένη από την παραδοσιακή ενδυμασία των γυναικών του Μαύρου Δάσους, με την σοκολάτα να αναπαριστά το χρώμα της περιοχής, το κεράσι να αναπαριστά τα κόκκινα κεφάλια των κοριτσιών και η σαντιγί να αναπαριστά το λευκό των καπέλων.

Η ακριβής προέλευση της τούρτας Μπλακ Φόρεστ παραμένει ασαφής, αλλά πιθανώς ξεκίνησε να παρασκευάζεται στην περιοχή του Μαύρου Δάσους κατά τον 20ο αιώνα.

Από εκεί, έγινε δημοφιλής σε ολόκληρη τη Γερμανία και στη συνέχεια διαδόθηκε παγκοσμίως.

Η τούρτα Μπλακ Φόρεστ έχει γίνει ένα από τα σύμβολα της Γερμανικής κουλτούρας και απολαμβάνεται διεθνώς ως γλυκό από πολλούς λάτρεις της σοκολάτας και των κερασιών.

Η τούρτα Μπλακ Φόρεστ έχει μια μακρά ιστορία και έχει υποστεί διάφορες παραλλαγές κατά τη διάρκεια των χρόνων.

Αρχικά, το παντεσπάνι ήταν φτιαγμένο από σκληρό μείγμα αυγού, αλεύρου και ζάχαρης. Αργότερα, προστέθηκε η σοκολάτα στη συνταγή για να δημιουργηθεί το σοκολατένιο παντεσπάνι ή μπισκουί που γνωρίζουμε σήμερα.

Το κρεμώδες γέμισμα της τούρτας είναι κατά κύριο λόγο κρέμα κερασιού, γνωστή και ως kirsch κρέμα.

Η κρέμα κερασιού παρασκευάζεται με κεράσια, ζάχαρη και λικέρ κεράσι, που της προσδίδει ένα ξεχωριστό άρωμα.

Τα φρέσκα κεράσια τοποθετούνται ανάμεσα στις στρώσεις και προσθέτουν μια φρουτώδη νότα και αναζωογονητική γεύση. 

Μπορεί να συναντήσουμε τούρτα Black Forest να έχει βύσσινα αντί για κεράσια

Στην κορυφή της τούρτας τοποθετείται σαντιγί, ενώ η πλευρά της τούρτας κοσμείται με ξύσμα σοκολάτας και φρέσκα κεράσια. Το σχήμα και η διακόσμηση μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τον κατασκευαστή ή τον μάστορα της τούρτας.

Η τούρτα Μπλακ Φόρεστ έχει γίνει παγκοσμίως δημοφιλής και αποτελεί ένα δημοφιλές γλυκό σε πολλές χώρες.

Συχνά σε επίσημες εκδηλώσεις ή γιορτές σε Γερμανικές κοινότητες, η τούρτα Μπλακ Φόρεστ είναι ένα από τα κέρασμα που σερβίρονται.

Επίσης, παρασκευάζονται πολλές εκδοχές και παραλλαγές της τούρτας, μερικές φορές προσθέτοντας διάφορα συστατικά ή αλλάζοντας τον τρόπο παρασκευής.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο