Το εντελώς αναπάντεχο τρικ που μειώνει τις θερμίδες που παίρνουμε, στο μισό

Στρες, κούραση, άγχος, υποχρεώσεις. Σε μια καθημερινότητα με ασφυκτικούς ρυθμούς, για πολλούς το φαγητό αποτελεί διέξοδο.
Η κατανάλωση σνακ φτάνει να γίνεται από συνήθεια, σαν ένα «διάλειμμα».

Η όρεξη για φαγητό, η ψυχολογία μας και το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.

Γυρνώντας στο σπίτι έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα, τις βραδινές ώρες, οι διατροφικοί πειρασμοί παραμονεύουν.

Η ξαφνική ανάγκη για φαγητό, χωρίς ιδιαίτερο λόγο εκτονώνεται με… σοκολάτες ή άλλου είδους γλυκά, τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, αναψυκτικά και τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες.

Μια νέα έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Environment and Behavior»- αποκαλύπτει ότι τελικά η καθαριότητα και η τάξη του σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την ασταμάτητη όρεξή μας για κατανάλωση σνακ. Η μελέτη διεξήχθη στο Cornell Food and Brand Lab και το πόρισμά της έδειξε ότι τελικά το να περνάμε χρόνο σε μια ακατάστατη κουζίνα μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε.

Στη μελέτη συμμετείχαν 98 γυναίκες οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα έπρεπε να παραμείνει για αρκετή ώρα σε μια ακατάστατη κουζίνα (με βρώμικα πιάτα, πεταμένες εφημερίδες και ένα τηλέφωνο που χτυπούσε). Η άλλη ομάδα βρισκόταν σε μια ήρεμη και τακτοποιημένη και καθαρή κουζίνα. Και στις δύο κουζίνες μπορούσε να βρει κάποιος μπισκότα και κράκερ.

Η έρευνα έδειξε ότι όσοι βρίσκονταν στην ακατάστατη κουζίνα κατανάλωσαν περισσότερες θερμίδες από αυτούς που βρίσκονταν στην καθαρή και τακτοποιημένη κουζίνα.

Αποδεικνύεται ότι το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε στην καθημερινότητα μας και το πόσο τακτοποιημένο είναι μπορεί να επηρεάσει την όρεξή μας για κατανάλωση φαγητού.

Η ηρεμία μπορεί να μας αποτρέψει από την κατανάλωση φαγητού και αυτή σε σημαντικό βαθμό μπορεί να επιτευχθεί όταν υπάρχει τάξη και καθαριότητα στον χώρο μας.

Οπότε την επόμενη φορά που έχετε ακατάσχετη όρεξη για φαγητό, παρατηρείστε προσεκτικά το χώρο σας και δείτε αν χρειάζεται να μπει σε τάξη!

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο