Το Καλύτερο Ουίσκι του Κόσμου Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οίνου και Ποτών της Νέας Υόρκης του 2023

Ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Οίνου και Αλκοολούχων ποτών της Νέας Υόρκης πραγματοποίησε την ετήσια κριτική του στο Μπρούκλιν και οι διοργανωτές του σιγά σιγά αποκαλύπτουν τα αποτελέσματα από τότε. Πριν από λίγες εβδομάδες, οι λάτρεις του ουίσκι σοκαρίστηκαν όταν έμαθαν ότι η 15 Stars από το Κεντάκι – είχε κερδίσει πολύ μεγαλύτερες μάρκες από την πολιτεία Bluegrass και πέρα, για να πάρει το βραβείο για το καλύτερο ουίσκι Bourbon.

Τώρα μπορούμε να αναφέρουμε μερικά ακόμη πιο συγκλονιστικά νέα: Ο ίδιος ο παραγωγός κέρδισε το βραβείο για το καλύτερο ουίσκι συνολικά. Πιο συγκεκριμένα, το 15 Stars First West Rye Whisky (Παρτίδα #1) είναι το Best in Show Whisky στην κορυφή της λίστας.

Σίγουρα αναρωτιέστε τι γεύση έχει αυτό το υγρό για να πετύχει μια τέτοια διάκριση. Θα το αποκαλύψουμε με εξαντλητικές λεπτομέρειες παρακάτω. Αλλά πρώτα αξίζει να αναφέρουμε πόσο τεράστιο είναι το επίτευγμα.

Προκειμένου να αποκτήσει αυτή τέτοια περίφημη κατάσταση, αυτό το μπουκάλι σίκαλης έξι ετών υπερίσχυσε τα scotch, τα bourbons και τα ιρλανδικά ουίσκι με πολύ ευρύτερο ανάστημα (και πολύ πιο επιμήκεις δηλώσεις ηλικίας). Το Best Scotch, ήταν ένα single malt ηλικίας τετάρτου αιώνα από την Ardbeg, έναν από τους πιο φημισμένους κατασκευαστές ουίσκι στον πλανήτη.

Άλλα αμερικάνικα ουίσκι που βραβεύτηκαν με διπλό χρυσό περιλάμβαναν τις προσφορές των Knob Creek, EH Taylor και George T. Stagg.

Ωστόσο, αυτή η μικρή οικογενειακή εταιρία από το Bardstown θριάμβευσε έναντι όλων.

Και το έκανε σε έναν τελείως τυφλό διαγωνισμό. Η ομάδα εμπειρογνωμόνων των κριτών έκανε δειγματοληψία από χιλιάδες υγρά, σε όλες τις μεγάλες κατηγορίες, κατά τη διάρκεια μιας τριήμερης περιόδου γευσιγνωσίας. Ποτέ δεν είχα ιδέα για το ποιες συγκεκριμένες μάρκες δειγματοληπτούσαν. Τελικά, οι εκφράσεις με την κορυφαία βαθμολογία λήφθηκαν από κάθε υποκατηγορία πνεύματος,
και στη συνέχεια τέθηκαν αντιμέτωποι μεταξύ τους έως ότου έμεινε μόνο ένας νικητής.

Στην περίπτωση των ουίσκι, για παράδειγμα, βγήκαν συνολικά 16 νικητές από μεμονωμένες υποκατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Best Blended Scotch, Best Straight Bourbon, Best Small Batch Bourbon, Best Tennessee Whisky, Best Special Barrel-Finished Bourbon, Best Canadian Whisky, κ.λπ.

Τελικά, οι κριτές έβγαλαν τους καλύτερους από κάθε βασική κατηγορία και στη συνέχεια εκείνους έφτασαν σε ένα τελικό Battle Royale.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο