Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για την Crème Anglaise

Η κρέμα anglaise είναι μία κλασική γλυκιά κρέμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην ζαχαροπλαστική. Είναι μία κρέμα βάσης που παρασκευάζεται από αυγά ( κρόκους ), ζάχαρη και γάλα ή κρέμα γάλακτος.

Η διαδικασία παρασκευής της κρέμας anglaise περιλαμβάνει τη θέρμανση του γάλακτος με βανιλλίνη ή άλλο αρωματικό συστατικό, προκειμένου να ενσωματωθούν τα αρώματα στην κρέμα.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύονται τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα.

Στη συνέχεια, αργά και σταδιακά προστίθενται το θερμαινόμενο γάλα με τη βανιλίνη, ενώ συνεχίζεται το ανακάτεμα. Το μείγμα επιστρέφεται στη φωτιά για μερικά λεπτά, μέχρι να σχηματίσει να ανέβει στους 83 βαθμούς.

Η κρέμα anglaise μπορεί να σερβιριστεί ζεστή ή κρύα. Χρησιμοποιείται συχνά ως συνοδευτική σάλτσα για γλυκά, όπως κρέμες, τάρτες, βραστά φρούτα ή παγωτό.

Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό για την παρασκευή παγωτού, κέικ, κρουασάν και άλλων γλυκών στα ζαχαροπλαστεία.

  1. Παρασκευή: Η κρέμα anglaise παρασκευάζεται συνήθως με τη μέθοδο της ανάμειξης (tempering). Αυτό σημαίνει ότι το θερμαινόμενο γάλα ή κρέμα γάλακτος προστίθεται στο μείγμα αυγών και ζάχαρης σε μικρά ποσά, ενώ συνεχίζεται το ανακάτεμα. Αυτό βοηθά να αποφευχθεί η πιθανότητα πήξης των αυγών από την υψηλή θερμοκρασία του γάλακτος.
  2. Αρωματικά: Πέραν της βανίλιας, μπορείτε να προσθέσετε άλλα αρωματικά στην κρέμα anglaise, όπως φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού, κανέλα, κακάο, αμαρέτο κ.λπ. Αυτά τα αρωματικά προσδίδουν επιπλέον γεύση και άρωμα στην κρέμα.
  3. Χρήση σε παγωτό: Η κρέμα anglaise αποτελεί επίσης τη βάση για πολλές συνταγές παγωτού. Μετά την παρασκευή της κρέμας anglaise, μπορείτε να τη ψύξετε και να την χρησιμοποιήσετε στη παγωτομηχανή για να παρασκευάσετε παγωτό σε διάφορες γεύσεις.
  4. Αποθήκευση: Η κρέμα anglaise μπορεί να αποθηκευτεί στο ψυγείο για 2-3 ημέρες. Πριν τη χρήση, καλό είναι να ανακατευθεί ελαφρώς για να επανέλθει στη σωστή υφή.
  5. Συνοδευτική σάλτσα: Η κρέμα anglaise μπορεί να σερβιριστεί ως σάλτσα για γλυκά. Μπορείτε να τη ρίξετε πάνω από κρέμες, πουτίγκες, φρούτα, παντεσπάνια, κρουασάν ή οποιοδήποτε άλλο επιθυμείτε.

  6. Η κρέμα anglaise αποτελεί επίσης τη βάση για να φτιάξουμε κρέμα μπαβαρουάζ, διάφορα mousse αλλά και cremeux.

  7. Προσαρμογές γεύσης: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα συστατικά για να προσαρμόσετε τη γεύση της κρέμας anglaise. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε σοκολάτα, φρούτα, καραμέλα, καφέ ή ακόμη και λικέρ για να δημιουργήσετε μια πιο πρωτότυπη γεύση.
Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο