«Φρούτα» από τον Cedric Grolet

«Φρούτα –Η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική» είναι ο τίτλος της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου του Γάλλου pastry chef Cedric Grolet, ο οποίος βραβεύτηκε ως Best Pastry Chef in the World 2018, στο πλαίσιο της φετινής απονομής των World’s Best Restaurants στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Το βιβλίο, που κυκλοφόρησε από την Ducasse Editions μέσα στο 2017, έχει γίνει ήδη best seller, ενώ το φθινόπωρο του 2018 αναμένεται και η κυκλοφορία του στην ελληνική γλώσσα από την Gastronomy Essentials, σε μετάφραση και επιμέλεια του pastry chef  Δημήτρη Χρονόπουλου.

Λαμβάνοντας τα φρούτα ως σημείο εκκίνησης και με την επιμέλεια μιας ακόμη εμβληματικής μορφής της γαλλικής κουζίνας, του Alain Ducasse, το βιβλίο συγκεντρώνει 100 συνταγές ζαχαροπλαστικής (cakes, cookies, éclairs) χωρισμένες σε επτά κεφάλαια, ανάλογα με τον τύπο του φρέσκου φρούτου που χρησιμοποιείται.

Αποτέλεσμα εικόνας για fruits cedric grolet

Το βιβλίο απευθύνεται σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες και μάγειρες και αποτελεί μια ολοκληρωμένη έκδοση στα ελληνικά, αφιερωμένη στην ανασκόπηση του κόσμου των φρούτων στη ζαχαροπλαστική, εμπνευσμένη από τη δημιουργικότητα ενός πολυβραβευμένου pastry chef.

Αποτέλεσμα εικόνας για fruits cedric grolet ελληνικα

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο